Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tomas Montén har gjort sitt val. Arkivbild.

Trion missar JVM: "Jättetråkigt besked"

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har gjort sitt val. Almtunas back Jacob Ragnarsson, OHL-laget Sarnias forward Hugo Leufvenius och Rögles forward Nils Höglander får lämna den svenska truppen till junior-VM i Kanada.

- Vi väljer mellan 26 bra hockeyspelare. Det är ett jättetufft val och det är ingen som är för dålig på något sätt. Vi tittar på laget och på vilka roller spelarna kan ha, och då föll valet på de 23 som vi har valt att ta med, säger Tomas Montén.

TT: Hur tog killarna det?

- De är jättebesvikna och ledsna såklart. Samtidigt är de jäkligt proffsiga, de vet hur hockeyvärlden fungerar. Vi beklagar, tackar dem för att de har jobbat på bra och önskar dem lycka till med sina säsonger, säger förbundskaptenen och fortsätter:

Sjukdomsproblem

- Det är ett jättetråkigt besked att ge men vi kan inte göra på något annat sätt.

Jacob Ragnarsson har hämmats av sjukdom under förlägret. Backen har missat flera träningar och även matchen mot Danmark (3–1) natten till söndag. Något som har legat till viss grund för beslutet.

- Han hade inte spelat premiären mot Finland om fyra dagar, som vi bedömde det medicinskt. Det är klart att då ligger det i beslutet. Vi spelar ett gruppspel med fyra matcher på sex dagar och då måste vi gå med dem gubbar som vi vet kan spela så tungt, säger Montén.

Hyllar 17-åringen

Sedan tidigare stod det klart att backen Timothy Liljegren inte kan spela turneringen på grund av en fotskada. Det betyder att 17-årige ersättaren Philip Broberg, som inte fick plats i den preliminära truppen, tar en plats före Jacob Ragnarsson.

- Han har varit jättebra. Vi sa att han skulle få chansen att spela både offensiva och defensiva roller, och han har hanterat båda två på ett bra sätt. Det är en ung kille som brinner varje dag för att bli bättre, och den energin smittar av sig, säger förbundskaptenen om AIK-spelaren Broberg.

Juniorkronorna vann båda sina träningsmatcher, mot Ryssland med 4–2 och mot Danmark med 3–1. Sverige inleder JVM mot Finland i Victoria natten mot torsdag svensk tid.