Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Hasselborg.

Tung dag för lag Hasselborg

Från en trend till en annan. Lag Anna Hasselborgs fem raka segrar har blivit två förluster i följd.

Skippern Anna Hasselborg drog sopen i golvet av ilska och promenerade sedan – med förbundskapten Peja Lindholm som skydd – raka vägen till omklädningsrummet i Gangneung curlingcenter.

Anledningen: Hon missade matchens sista sten och Sverige förlorade med 4–5 mot Japan, vilket var lagets andra raka förlust efter 6–7 mot hemmanationen Sydkorea tidigare på måndagen.

- Vi missbedömde den sista stenen lite. Det kändes som att den var hemma men sedan fick stenen det där lilla extra brytet, nu när stenarna är nyslipade. Vi var inte på tå. Den kändes hemma, sade Sara McManus.

- Mot Sydkorea hade vi inte tillräcklig koll på isen, men den här hade vi och den här borde vi ha vunnit.

"Förändrar"

En förklaring bakom trendskiftet – lag Hasselborg inledde Sydkorea-OS med fem raka segrar – är turneringens nyslipade stenar. Enligt McManus innebär behandlingen att stenen är "lite tyngre, lite spårigare" och att det därmed blir skillnad på farten, att de curlar mer.

- Det är bara att gilla läget och se till att hantera det bättre, hantera lägena och stenarna lite bättre, att ha bättre kommunikation och prata igenom hur vi vill spela stenen, sade McManus.

- Det påverkar oss inte men det förändrar läget. Det blir annorlunda jämfört med tidigare matcher.

"Tung dag"

Enligt Sara McManus är förlusterna dock inget som just nu oroar laget inför avslutningen mot Kina och USA på onsdag.

- Det har varit en tung dag men vi tar med oss många grejer, sade hon.

- Nu har vi fått in vanan med att spela med de här stenarna. Vi är spellediga i morgon (tisdag) och då kommer de att spelas ner ytterligare, så det kommer nog att vara ganska likt som det var i början av turneringen.