Svenska landslagsåkaren Daniel Rickardsson hade en tung dag i spåren på lördagen.
Svenska landslagsåkaren Daniel Rickardsson hade en tung dag i spåren på lördagen.

Tungt för längdherrarna: "Ser lite tunt ut"

Sjukdom, krånglande ryggar och framför allt modesta placeringar. VM närmar sig men det gnistrar inte om de svenska längdherrarna.

ANNONS
|

Med knappt fyra veckor kvar till VM i Österrike har de svenska herrarna en bit kvar till toppformen. På 15 kilometer fristil i Ulricehamn var bästa svensk, Viktor Thorn, inte bättre än 23:a, mer än en minut efter segraren Maurice Manificat från Frankrike.

Thorn kom till tävlingen med en krånglande rygg, men han kom i alla fall dit. Både Calle Halfvarsson – den enda svenska herråkaren som har nått pallen i vinter – och Oskar Svensson saknades på grund av förkylningar.

Vill slå bra svenskar

För loppets tvåa, norrmannen Simen Hegstad Krüger, är det trist att följa utvecklingen i det svenska herrlaget.

- Samtidigt som de har varit väldigt bra på damsidan så har det sett lite skralt ut för herrarna de senaste åren. Vi gillar att slå svenskarna, men vi vill helst göra det när de är som bäst, säger Simen Hegstad Krüger.

ANNONS

Närmast bakom Thorn placerade sig IFK Mora-åkaren Axel Ekström 27:a och A-landslagsåkarna Jens Burman och Daniel Rickardsson 33:a respektive 38:a.

"Ingen kris"

- I dag var de lite väl långt bak. Här på deras hemmaplan hade man velat att någon kunde kämpa om topp 10-placeringar i alla fall. Det borde de ha som ambition, men vi får se om det kommer. Som tur var är Calle (Halfvarsson) väldigt bra när han är som bäst. Tyvärr är han lite ostabil, och lite ofta plågad av olika sjukdomar, säger Simen Hegstad Krüger.

En annan norrman, lördagens trea Didrik Tønseth, är dock inte så orolig. Han ser i alla fall en ljuspunkt.

- Det är nog ingen kris. Man visste ju att när Johan (Olsson) och Marcus (Hellner) slutade så skulle det bli ett tomrum. Men Viktor (Thorn) har gjort det väldigt bra. Han har stabiliserat sig på en jämn nivå, och det är ett bra tecken. Han är snart redo att ta nästa steg, att kämpa om en pallplats, säger Didrik Tønseth.

ANNONS
TT
ANNONS