Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson. Arkivbild.

Tungt kval för svenskarna i Indycar

Det blev inget roligt Indycarkval för Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist i Wisconsin, USA. Svenskarna kommer att starta i 17:e respektive 18:e startruta i söndagens tävling på Road America efter att ha åkt ut redan i den första kvalrundan.

Ericsson hade det tufft ute på banan, den längsta i serien, och var nia i sin kvalgrupp – över en halv sekund från att ta sig vidare till den andra kvalomgången.

Även Rosenqvist var nia i sin kvalgrupp, knappt sex hundradelar bakom Marco Andretti som tog sista platsen för att ta sig vidare i kvalet.

Amerikanske rookien Colton Herta var snabbast av alla och startar längst fram på söndag.

Marcus Ericsson kommer annars från en fin period med några av karriärens bästa tävlingar bakom sig, med en andra och en sjunde plats i de två senaste loppen. Trots att även träningen har varit knackig då han har brottats med överstyrning hade han en positiv känsla inför helgens tävling. Banan är så nära en europeisk formel 1-bana man kan komma, enligt Racers sajt.

- Jag gillar personligen de här "gammeldags" banorna, säger han till magasinet inför kvalet.

Han nämner Elkhart Lakes utmanade kurvor och höjdskillnader som han tycker påminner om belgiska Spa i F1-kalendern.

- Det här är en bana där du måste bygga upp (fart) inför varje kurva. Du måste jobba med bromsen. Kan jag bromsa lite senare? Kan jag åka lite snabbare? För om du gör det för mycket så kommer du mer eller mindre köra in i väggen, säger Ericsson.

Ericsson ligger på femtonde plats i sammandraget, medan Rosenqvist är tolva.

Söndagens lopp börjar klockan 18.45 svensk tid.