Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens båda målskyttar Alhassan Kamara och John Owoeri kramar om varandra efter 2–2-derbyt mot IFK Göteborg.

Två drömmål – men ingen bruten svit

Trots två drömmål lyckades Häcken inte vinna.  Nu är det tolv matcher sedan senaste derbysegern mot Blåvitt.

En straff, en kontring och två drömmål. Det blev en underhållande derbymatch i fotbollsallsvenskan på Bravida arena. Men ingen vinnare.

Blåvitt har en imponerande derbysvit mot Häcken. Senaste förlusten mot Hisingslaget kom för fem år sedan – i april 2011. Det är tolv rivalmöten sedan Häcken senast vann.

- Det känns mest piss så här efteråt. Om vi är bäst i stan spelar inte så stor roll. Det är efter 30 omgångar som det gäller, och just nu är det AIK vi jagar. Det är rätt många poäng upp till dem nu, säger Emil Salomonsson, som pangade in 1–0 på straff.

Jagar Europaplats

Sju för att vara mer exakt. Blåvitt ligger fyra i serien och AIK har grepp om tredjeplatsen, som innebär kval till Europa League.

Häcken har rört sig upp och ner under säsongen, men är efter 2–2 på hemmaplan nu uppe på en sjundeplats.

- Vi har flera nya spelare och jag tycker att vi spelar bättre och bättre, säger John Owoeri.

Hans reduceringsmål (1–2) kom i 65:e minuten och var belöningen för en period med Häckendominans. Under långa stunder parkerade hemmalaget på gästernas planhalva. Owoeri själv om sitt mål:

- Det var fantastiskt. Ett otroligt mål. Det är så jag vill göra dem. Jag jobbar hårt på just det skottet. Sedan att den hamnar där högt upp i hörnet... det är underbart.

Jagar skytteligatiteln

I skytteligatoppen är det bara Elfsborgs Viktor Prodell (elva mål) och Malmös Vidar Örn Kjartansson som ligger före John Owoeri. Kjartansson kommer att stanna på 14 mål eftersom han såldes till Maccabi Tel Aviv i somras.

Owoeri har nu gjort tio mål den här säsongen. Vinner han skytteligan blir han den tredje Häckenspelaren att göra det. Mathias Ranégie (2011) och Waris Majeed (2012) är de tidigare skyttekungarna.

- Jag har gjort åtta mål som mest under en säsong, det var när jag spelade i Åtvidaberg. Det rekordet har jag slagit. Självklart kommer jag att göra allt jag kan för att vara med i toppen av målligan. Jag vet att jag kan vinna den.

Hans jakt skulle förmodligen hjälpas av mer speltid. Mot IFK Göteborg startade han på bänken.

- Jag har visat vad jag kan och jag hoppas att jag får starta redan i nästa match.