Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två spelare till sjukhus i kryssmöte

Det tog sex år. Sedan kom första allsvenska målet i karriären. Minst sagt efterlängtat – av många skäl:

Siriusanfallaren inledde säsongen på Hisingen men fick klent med speltid och kände allt annat än harmoni.

När Sirius visade intresse gick övergången snabbt, liksom utvecklingen efter det.

Det blev inhopp och en assist mot Malmö borta senast i Mahollis första allsvenska match i Siriuströjan och spel från start samt ett poänggivande mål hemma på Studenternas i andra matchen i nya klubben – lustigt nog mot den förra.

- Jag har verkligen väntat på detta målet. Och var lite nervös för att jag skulle göra en dålig match faktiskt, men när matchen väl var i gång så tänkte jag inte på att det var gamla lagkamrater på andra sidan.

TT: Varför har du gått från iskall i Häcken till glödhet i Sirius?

- Förtroende från tränarna så man kan slappna av och bara köra. Jag får det från både ”Tholle” (Thomas Lagerlöf) och Kim (Bergstrand). Det första de sa var att ”en så bra spelare som du ska inte behöva sitta på bänken”. Då tänkte jag att "wow de tror på mig". Alla här har tagit hand om mig. Jag märker att hela gruppen vill mig väl. Jag njuter av att vara här, säger Shkodran Maholli.

Skada på Ogbu

Och Thomas Lagerlöf lyser upp när han får prata om nytillskottet:

- Han är framför allt en riktig forward och en bra avslutare som försöker ta sig till målet och till bra lägen hela tiden. Sedan har han relativt bra spelförståelse även om han blir väldigt målfokuserad när han närmar sig målet. Men han har haft en assist redan så han kan få upp blicken ibland, säger den assisterande Siriustränaren med ett leende som släcks när skadan på lagets anfallsstjärna Moses Ogbu kommer upp.

Ogbu blev i 27:e minuten kapad av Nasiru Mohammed.

En satsning som klippte högerfoten så illa att Sirius skyttekung bars av planen med bår och sedan fördes till ortopeden vid närliggande Akademiska sjukhuset med ambulans.

- Inte avsiktligt men tragiskt, kommenterar BK Häckens tränare Mikael Stahre.

Även Farnerud till sjukhuset

Thomas Lagerlöf är hårdare i sin bedömning:

- Sånt som inte får hända. Han sa till läkarna att han hade så otroligt ont, det var sådan smärta att han knappt kunde prata. Han är vår bästa målskytt hittills, en ledargestalt i truppen, en av allsvenskans bästa spelare. Blir han borta så är det ett jätteavbräck för oss men framför allt otroligt sorgligt för Moses.

Nasiru Mohammed fick först ett gult kort, men efter några minuters diskussion domarna emellan tog huvuddomaren Johan Hamlin upp det röda kortet vilket gjorde att Häcken spelade med en man färre i över en timme.

Ett tungt avbräck för Häcken som följdes av ett till då Alexander Farnerud – som tidigare haft två korsbandsskador – nu ostörd vred till högerknäet så illa att även han fick föras till ortopeden under matchen.

Hur illa de båda skadorna var oklart kort efter matchen men sammanfattas av Stahre:

- Ambulans är sällan bra.