Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg jublar med lagkamraterna efter sitt 2–1-mål hemma mot Brommapojkarna.

Tvåmålsskytten Rosenberg: "Extremt viktigt"

Redan i den femte omgången ställdes Malmö FF inför en måstematch i allsvenskan. Det regerande svenska mästarlaget svarade med en 3–1-seger hemma mot Brommapojkarna.

Efter blott en seger, två oavgjorda och en förlust stod det regerande svenska mästarlaget Malmö FF på fem ynka poäng och var tia i tabellen efter fyra omgångar av allsvenskan.

- En insats i rätt riktning. Vi är fortfarande inte där vi vill vara, men tre poäng och betydligt bättre än senast, säger tvåmålsskytten Markus Rosenberg efter 3–1-segern hemma mot nykomlingen Brommapojkarna.

Alla har tagit ansvar

TT: Var det redan nu, med tanke på tabelläget, en måstematch att vinna för att hänga på toppen?

- Alla hemmamatcher är väl måstematcher, men det är klart att det var extremt viktigt efter de senaste resultaten, säger MFF:s lagkapten.

Vid en förlust mot BP hade det nog varit svårt att jaga ikapp till ett sjätte SM-guld på 2010-talet – nu blev det seger med 3–1 och med sina åtta poäng är MFF fem pinnar efter serieledande Hammarby. Efteråt hyllades Rosenberg av tränaren Magnus Pehrsson för att ha klivit fram som en ledare.

- Vi har tagit ansvar allihop. Vi har pratat om mod, vi har pratat om enkelheten, säger Rosenberg.

Av alla blivande mästarlag sedan allsvenskan utökades till 16 lag säsongen 2008 har endast Norrköping 2015 haft en sämre start i upptakten av serien. Det året hade östgötarna sju poäng efter fem omgångar. Guldåret 2016 hade MFF nio poäng så här långt in på säsongen. I övrigt har alla blivande mästarlag sedan 2008 haft mellan elva och 13 poäng efter fem omgångar.

TT: Magnus Pehrsson sade att ni med rätta blivit ifrågasatta för starten på allsvenskan. Håller du med?

- Ja, det är klart. Det var alldeles för lite poäng. Jag håller med, säger Rosenberg.

Började på bänken senast

Senast mot Djurgården började den 35-årige anfallaren på bänken. Han kom in vid ställningen 0–1, men MFF föll till slut med klara 0–3 på bortaplan.

Nu startade Rosenberg på topp tillsammans med Alexander Jeremejeff och svarade för såväl 1–0 som matchavgörande 2–1 mot BP. Dansken Søren Rieks fastställde segern till 3–1 i slutskedet av matchen. BP:s 1–1-kvittering kom på straff genom Bajram Ajeti.

- Det kändes som en match vi skulle ha gjort tvåan mycket tidigare och då hade det kanske runnit iväg, säger Rosenberg.