Linus Ullmark är svår att få hål på i Buffalo-målet.

Ullmark hyllas efter akrobatiska räddningar

Rasmus Dahlin fortsätter att plocka assist i NHL-ishockeyn, men överglänstes av Linus Ullmark i målet när Buffalo slog Boston med 4-2. Elias Lindholm gjorde ett mål och fick två assist när Calgary spelade bort St Louis med 7–2.

|

Stjärnrookien Dahlin är nu uppe i 16 assist under NHL-säsongen, Borta mot Boston var han först med och bäddade för 1–0 i andra periodens fjärde minut. Sedan Boston snabbt utjämnat, då Joakim Nordström fick en assist, serverade Dahlin även till Buffalos 2–1.

Också Jakob Forsbacka-Karlsson fick en assist, vid Bostons 2–2-mål. Att det inte blev fler mål för hemmalaget fick Linus Ullmark i Buffalo-målet mycket av äran för. Han gjorde 35 räddningar – varav Buffalo lade ut flera av det mer akrobatiska slaget för beundran på Twitter – och blev utsedd till en av matchens bästa spelare.

"Ryggraden i gänget"

- De vältajmade räddningar de gör håller kvar oss i matcher och ger oss möjligheter, säger stjärnan Jack Eichel efter matchen om Ullmark och målvaktskollegan Carter Hutton.

- Man kan inte hylla dem nog, de har varit ryggraden i gänget hela säsongen,

Rasmus Dahlin fick även tre poäng dagen innan i en match mot Washington, men verkade inte ha haft några problem att ladda om inför mötet med Boston.

I St Louis fick hemmalaget se sig slaget med större siffror. Besökande Calgary tog ledningen med 4–0 redan i period ett. Elias Lindholm plockade sin första poäng för matchen i en assist vid 1–0, satte sedan själv 2–0, och fick en tredje poäng för ytterligare en assist vid 6–2. På lagets Twitter blev han därmed utsedd till matchens "power performer".

Det första av St Louis tröstmål gjordes av Oskar Sundqvist, hans femte för säsongen.

Raklång på isen

I New York gjorde Mika Zibanejad Rangers 2–2-mål mot Vegas. Det blev sedan 3–3 och förlängning, som Alex Tuch utnyttjade till att efter ett snabbt anfall vänta ut Henrik Lundqvist och ur knappt någon vinkel alls sätta avgörande 4–3 – vilket fick den svenske stjärnmålvakten att uppgivet slänga sig raklång på isen.

I Chicago fick Erik Gustafsson en assist när hemmalaget gjorde första målet mot San Jose. Chicago hann med även ett snabbt 2–0-mål innan gästerna inledde upphämtningen, i form av Melker Karlssons tredje mål för säsongen. Också Erik Karlsson fick med sig en poäng, vid San Joses 3–3-mål, i matchen som kalifornierna sedan vann med 7–3.