Manchester United köper tillbaka Paul Pogba. Arkivbild.
Manchester United köper tillbaka Paul Pogba. Arkivbild.

United köper Pogba – för rekordsumma

Det har förhandlats hela sommaren, och när mittfältsstjärnan nu lämnar Juventus för Manchester United betalar engelsmännen över en miljard kronor. Bara en läkarundersökning återstår innan Paul Pogba blir världens dyraste spelare genom tiderna.

ANNONS
|

Sommaren 2012 tappade Manchester United jättetalangen Paul Pogba till Juventus och fick bara ett fåtal miljoner kronor i kompensation.

Fyra år senare har Pogba vuxit ut till en av världens mest eftertraktade mittfältare, han har vunnit den italienska ligan fyra gånger om och lett sitt Frankrike till ett silver i EM på hemmaplan.

Så när United ville ha hem honom krävdes långa, segdragna förhandlingar och absurda, rekordstora mängder pengar.

"Har fått tillåtelse"

På söndagen gick affären i lås. Efter långdragna förhandlingar fick Manchester United godkänt av Juventus att köpa loss den franske mittfältsstjärnan.

- Ja, Pogba har fått tillåtelse att genomföra en läkarundersökning, säger en presstalesman från Juventus till nyhetsbyrån AFP.

ANNONS

Även Manchester United har på sin webbplats bekräftat att fransosen är på plats på deras träningsanläggning och att bara en läkarundersökning återstår innan han kan presenteras officiellt.

Dyrast någonsin

Tidigare under sommaren har det spekulerats i en övergångssumma på över en miljard kronor för den 23-årige stjärnan och det är troligt att Paul Pogba blir den dyraste spelaren i världshistorien – dyrare än såväl Gareth Bale (960 miljoner) och Cristiano Ronaldo (895).

Om uppgifterna kring Pogbas övergångssumma – som både BBC och The Guardian nämner – stämmer är det första gången på 20 år som en engelsk klubb värvar en spelare för ett internationellt rekordbelopp; senast var när Alan Shearer gick från Blackburn Rovers till Newcastle 1996.

Tidigare under sommaren har Manchester United förstärkt med Henrikh Mkhitaryan från Dortmund, Eric Bailly från Villarreal och en viss Zlatan Ibrahimovic från Paris Saint-Germain.

Fakta: Historiens dyraste övergångar

Paul Pogba uppges, enligt The Guardian och BBC, kosta Manchester United över en miljard kronor. Det skulle göra att 23-åringen placerar sig överst på listan över de dyraste spelarövergångarna genom tiderna.

1) Gareth Bale, Tottenham till Real Madrid, 960 miljoner kronor.

2) Cristiano Ronaldo, Manchester United till Real Madrid, 895 miljoner kronor.

3) Luis Suarez, Liverpool till Barcelona, 840 miljoner kronor.

4) Neymar, Santos till Barcelona, 790 miljoner kronor.

5) James Rodriguez, Monaco till Real Madrid, 700 miljoner kronor.

6) Angel Di Maria, Real Madrid till Manchester United, 660 miljoner kronor.

7) Zlatan Ibrahimovic, Inter till Barcelona, 655 miljoner kronor.

8) Kaká, Milan till Real Madrid, 625 miljoner kronor.

9) Edinson Cavani, Napoli till PSG, 615 miljoner kronor.

10) Kevin De Bruyne, Wolfsburg till Manchester City, 610 miljoner kronor.

Källa: The Telegraph.

ANNONS