Arsenal firar efter Granit Xhakas 1–0-mål mot Manchester United.

United nollat i stormötet – tappade CL-plats

Arsenal vann tungviktsmötet med Manchester United. Nu är laget uppe på Champions League-mark – efter att ha nollat sin rival (0–2) hemma på Emirates Stadium.

|

Förlusten är Manchester Uniteds första i ligan sedan Ole Gunnar Solskjær tog över som tränare i december. Och den sved nog extra mycket med tanke på chanserna laget radade upp i första halvlek. Romelu Lukaku träffade ribban innan Fred hade en boll i stolpen.

Men det var Arsenal som tog ledningen. I den tolfte minuten tryckte Granit Xhaka in 1–0 efter att ha ställt David De Gea i bortamålet. Och efter chanser åt båda håll utökade sedan Pierre-Emerick Aubameyang till 2–0 på straff i 68:e efter att Alexandre Lacazette gått omkull i en duell med Fred.

- Jag kände mig självsäker (på straffen), säger Aubameyang i Viasats sändning och fortsätter:

"Jobbade hårt"

- Det här var ett stort resultat för oss. Vi jobbade hårt och vann, vi visste att det skulle bli en tuff match.

Arsenal kliver nu förbi United i tabellen och upp på Champions League-plats med åtta omgångar kvar att spela.

- Vi har allt i egna händer, säger Aubameyang.

Tidigare under söndagen var Chelsea illa ute borta mot Wolverhampton. Men på stopptid klev Eden Hazard fram och räddade en poäng när han kvitterade till 1–1 med ett distansskott, belgarens 13:e mål för säsongen.

Enpoängaren innebär att Chelsea – precis som Tottenham på lördagen (förlust 1–2) – tappade viktig mark i kampen om Champions League-platserna.

Chelsea är fortfarande sexa i tabellen med en poäng upp till Manchester United på fjärdeplatsen.

Ny Liverpool-seger

Samtidigt vägrar Liverpool att släppa iväg Manchester City i tabelltoppen. Roberto Firmino gjorde två mål när ligatvåan vände och vann hemma mot Burnley (4–2) och därmed skiljer fortfarande bara en poäng mellan giganterna.

Burnley tog ledningen med 1–0 efter sex minuter, men Liverpool återhämtade sig snabbt och gjorde två mål på tio minuter. I 67:e utökade Firmino till 3–1 och på stopptid fastställde Sadio Mané slutresultatet till 4–2.

- Ingen blir av med oss om vi spelar som vi gjorde i dag. Det var väldigt bra, jag gillade det, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp enligt klubbens Twitter-konto.

Fakta: Premier League-toppen