José Mourinho.

United utbuat efter tredje raka krysset

Tredje raka krysset, 0–0 mot Southampton, besvarades med burop från Manchester Uniteds fans på Old Trafford. I 80:e minuten såg bollen ut att vara på väg in i mål men en offsidestående Paul Pogba rörde bollen och blev avvinkad.

|

För fjärde matchen i rad, inklusive förlusten mot Bristol City i ligacupen, gick Manchester United segerlöst av planen.

Med en skadad Zlatan Ibrahimovic på läktaren men Victor Nilsson Lindelöf från start i försvaret tog United sig an ett formsvagt Southampton på Old Trafford. Gästerna hade sju raka matcher utan seger.

Huvudskadad Lukaku utbytt

Romelu Lukaku utgick med en otäck huvudskada efter att ha nickat ihop med Wesley Hoedt i den åttonde minuten. Anfallaren hade dessförinnan missat ett bra nickläge.

Med tio minuter kvar av matchen gjorde United mål. Nemanja Matics skott såg ut att vara på väg in eller åtminstone i stolpen. En offsidestående Paul Pogba reagerade instinktivt innan bollen nått fram till mål och petade in den, men blev avvinkad.

Krysset innebär att United tappade andraplatsen, som övertogs av Chelsea efter 5–0-segern mot Stoke. Londonlaget tog sjunde raka hemmasegern efter en rivstart med tre mål de inledande 23 minuterna genom Antonio Rüdiger, Danny Drinkwater (första i Chelseatröjan) och Pedro. Willian, som också gjorde två assist, satte 4–0 på straff och Davide Zappacosta satte punkt för målfesten med sitt 5–0 i slutminuterna.

Salahs dubbel

Mohamed Salah fortsätter att ösa in mål under sin debutsäsong i Premier League. Mot Leicester blev det två nya mål – båda matchavgörande.

Leicester tog ledningen redan i den andra minuten. Kanske hade Liverpoolförsvaret behövt 830-miljonersmannen Virgil van Dijk i försvaret. Liverpool-backen Joel Matip slog en slarvig felpass som så småningom ledde till öppet mål för Jamie Vardy och anfallaren lyfte in 1–0.

Efter pausvilan tog det bara några minuter innan Salah kvitterade. Sadio Mané klackade fram Salah, som kyligt fintade bort Leicesterförsvaret och placerade in 1–1. En kvart från slutet var det enbart Harry Maguire i Leicester som Salah behövde vända bort innan han satte 2–1. Egyptiern har gjort 17 ligamål – ett färre än Tottenhams skyttekung Harry Kane.