Upptinad Martial nära att bli Unitedhjälte

Ett harvande Manchester United trodde länge att man skulle få tacka en upptinad Anthony Martial för tre tunga poäng borta mot Chelsea. Men i grevens tid skulle Londonlaget kvittera – och hålla sin förlustnolla i Premier League intakt via ett 2–2-resultat. Även Manchester City och Liverpool är obesegrade.

|

Den unge fransmannen Anthony Martial ryktades under sommaren vara på väg bort från klubben och har dessutom tidigare öppet kritiserats av tränaren José Mourinho, där han haft en återkommande plats i portugisens ökända "frysbox". På senare tid har 22-åringen dock fått fler chanser, bland annat när han spelade hela matchen och också gjorde mål senast mot Newcastle innan landslagsuppehållet.

Nu, borta mot Chelsea, fick han åter chansen från start – och tog den igen.

Först genom att i den 55:e minuten kvittera Antonio Rüdigers omarkerade 1–0-nick från den första halvleken. I 73:e minuten skulle Martial även göra ledningsmålet för United.

När han byttes ut i minut 84 var det allt annat än frostigt när tränare Mourinho omfamnade sin matchhjälte.

Stökig kvittering

Någon matchhjälte skulle dock det dock inte bli av yttern.

I den sjätte övertidsminuten hittade Ross Barkley en kvittering efter både stolpnick och David De Gea-räddning i Unitedstraffområdet. Och med det skulle det också bli frostigt vid bänken.

Mourinho blev skogstokig på en förbipasserande och excentriskt firande Chelsealedare och storbråk utbröt vid spelargången.

- Han (ledaren) har bett om ursäkt så det finns inget mer att säga om det, säger Mourinho på frågan om incidenten i Viasats sändning.

När "gurglet" hade lagt sig gick det att konstatera att Chelseas förlustnolla hade hållit sig intakt.

Storseger för City

Detsamma gick att säga om Manchester City, som med en planenlig 5–0-seger mot Burnley tog över serieledningen, genom fem olika målskyttar.

De fick sedan sällskap i 23-poängsklubben av Liverpool, som vann med 1–0 borta mot Huddersfield efter ett tidigt mål av Mohamed Salah.

I Londonderbyt mellan West Ham och Tottenham så var det bortalaget som gick vinnande ur striden. Erik Lamela nätade i slutet av första halvlek, i argentinarens första match från start i ligan denna säsong, och gav "Spurs" en 1–0-seger.