Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Uppvisning av Campo Bahia

I fjol var Campo Bahia tvåa i Svenskt Travkriterieum, det största loppet för treåringar. I år siktar tränaren Conrad Lugauer på seger i det största loppet för fyraåringar – Svenskt Travderby.

På lördagen gjorde Campo Bahia en lysande årsdebut på Jägersro.

- Jag har en riktig topphäst, sade Lugauer.

Det blev en överlägsen vinst – trots att Campo Bahia galopperade i första kurvan och tappade 40-50 meter.

Han kom snabbt ikapp fältet efter galoppen. Efter ett lugnt mellanvarv styrde Lugauer på i andraspår när det återstod 1 200 meter. Vid varvningen satte Campo Bahia press på ledaren för att kort senare blixtra till ledningen.

Han fick sedan sträcka ut på sista långsidan och konkurrenterna kunde inte följa.

Campo Bahia avslutade sista varvet efter 1.09,5. På sista långsidan var tempot nere i 1.07.

- Jag blev lite chockad när han galopperade i första kurvan, han slappnade av och rullade över. Men han har bara gjort sex starter och är fortfarande valpig. Men det är en topphäst och nu siktar vi först på Kungapokalen på Åby om ett par veckor. Sedan får vi se vad det blir i sommar, huvudmålet är förstås Derbyt i augusti-september, sade Conrad Lugauer.

"Tävlar mot sig själv"

Jägersrotränaren har haft en fantastisk inledning på 2019 och radat upp segrar. Lugauer vann även med Harran Boko på V75-spelet. I den sjätte avdelningen var det spel mot ett mål sedan femåringen klarat starten och blåst till spets.

- Harran Boko tävlar lite mot sig själv. När han är lugn och sköter sig så brukar han vinna. I dag blev det omstart men det gjorde inte så mycket, jag lät honom trava på i sitt eget tempo och han var väldigt bra, sade Lugauer.

Vinnartiden blev fina 1.12,2, en rekordsänkning med 1,8 sekunder. Segermarginalen var åtta längder. Det såg ut att kunna bli det dubbla.

Dubbelseger

Johan Untersteiner tog en dubbelseger i andra uttagningen till Olympiatravet. Pappa Peter gav Day Or Night In ett perfekt lopp i rygg på ledande Racing Mange, i sista kurvan kom luckan och ekipaget kopplade segergreppet.

Bakom kom Johan Untersteiner och Cyber Lane med en bra spurt men hann inte fram till Day Or Night In.

- Kul. Nu är Day Or Night In klar för Olympiatravet. Jag hoppas att Cyber Lane får en inbjudan till finalen. Han travade inte helt perfekt i dag utan vi får göra några förändringar till nästa gång, kommenterade Johan Untersteiner.