Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisa-Marie Utland, till höger, blev tvåmålsskytt för Rosengård. Arkivbild.

Utland sänkte IFK Kalmar: "Riktigt roligt"

Utland kom in och sänkte Kalmar Hon började på bänken, men när första halvlek var över hade Lise-Marie Utland gjort två mål för sitt FC Rosengård. 

För IFK Kalmar var det den första allsvenska matchen i Kalmar någonsin. De spelar sina matcher på lilla Gröndals IP i stället för Guldfågeln arena där Kalmar FF:s herrar håller till. Det var soligt, 1 400 på läktarna som kommer från Kalmar ishall, och på besök var ett lag fullt av världsstjärnor. 

Rosengård och IFK Kalmar möttes på försäsongen, då vann Rosengård med 8–1. Nu var det seriematch och naturgräs. Det gjorde att IFK Kalmar klarade av motståndaren något bättre. 

- Vi lärde oss mycket av matchen på försäsongen och vi gjorde det mycket bättre idag. Då fick de komma runt mycket på kanterna och spela snett inåt bakåt, det stoppade vi i dag, sade IFK Kalmars lagkapten Elsa Karlsson. 

”Sådant älskar jag”

Men det var väldigt mycket Rosengård framför allt i första halvlek. 

- Det var jätteroligt att spela. Vi har mycket boll och det blir mycket inlägg från kanterna, sådant älskar jag, sade en strålande Lisa-Marie Utland. 

Hon fick komma in efter en halvtimme då Anja Mittag, som gjorde första målet, fick kliva av med en knäskada. 

- Jag hade inte räknat med att komma in så tidigt, men det kändes riktigt bra i kroppen och den här typen av matcher när vi kan styra spelet passar mig perfekt, sade Utland. 

Hennes första mål kom på nick. 

- Det är ett perfekt inlägg så det gällde bara för mig att komma högst. 

Andra målet kom på tilläggstid i andra halvlek. 

- Jag har öppet mål där, det är bara att sätta dit foten.

”Riktiga skitmål”

IFK Kalmar var rejält tillbakatryckta i första halvlek och hade mycket svårt att ens få till ett anfall. 

- Det är inget att säga om, Rosengård är det bättre laget. Det är bara lite surt att de får göra riktiga skitmål. Det är egentligen bara 4–0-målet som är ett riktigt spelmål, sade Elsa Karlsson. 

Andra halvlek var något bättre för Kalmar. 

- Andra halvlek är inte lika bra av oss, Kalmar får möjlighet att ställa om, men utan att egentligen skapa några riktiga chanser. Jag får vara mycket nöjd med den här matchen, sade Rosengårds tränare Jonas Eidevall.