Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Arkivbild.

Välförtjänt seger för Nadal Broline

Efter sex pallplatser i år var det äntligen dags för Nadal Broline att stå överst på prispallen. Åttaåringen tog hem klassiska Silverhästen på Solvalla med 400 000 kronor i förstapris.

Nadal Broline var trea i Elitloppet bakom Ringostarr Treb och Propulsion. Han var tvåa i Årjängs stora sprinterlopp samt i ett par guldlopp. Senast i Eskilstuna och Örebro.

I Silverhästen hade Nadal Broline ett fint femtespår bakom startbilen. Medan de värsta konkurrenterna Zenit Brick (11) och Propulsion (12) hade bakspår att brottas med.

"Taktiken var given"

Ulf Ohlsson såg sin chans att gå för tidig ledning med Nadal Broline – som i de flesta lopp tvingats avancera i tredjespår i år.

- Taktiken var given att försöka få ledningen och första trehundra gick väldigt fort. Men när vi sedan fick dra ner tempot till 1.13,5 första varvet ökade segermöjligheten förstås. Jag såg också att Propulsion väldigt långt bak. I sista kurvan kändes hästen oslagbar och han vann rätt så enkelt. Han hade en lite svacka i somras men i övrigt har Nadal bara gjort bra lopp i år. En underbar häst att köra, sade Ohlsson

Tränaren Reijo Liljendahl var synnerligen belåten efter årets andra seger för stallets stjärna.

- Jag är jätteglad. Hästen har varit i fin form under en längre tid men det har helt enkelt inte stämt för honom i loppen. Nu har han varit fräsch under en längre period och det är så vi måste jobba med honom, sade Liljendahl.

Det här var troligen vinters sista lopp för Nadal Broline som tjänat 2,1 miljoner kronor hittills i år.

- För Propulsion går säsongen vidare med lopp i Frankrike. Tränaren Daniel Redén meddelade för en dryg vecka sedan att åttaåringen kommer att fortsätta träna och tävla nästa år.

Huvudmålet är Prix d’Amerique den 27 januari, samt Elitloppet på Solvalla i slutet av maj nästa år.

Propulsion inkom trea bakom Nadal Broline och Zenit Brick från sitt tolftespår. Han spurtade väldigt bra över upploppet men Örjan Kihlström var för sent ute.

- Jag är nöjd med Propulsions prestation. Han avslutade bra, konstaterade Kihlström.

Ohlsson vann dubbla lopp

Ulf Ohlsson vann även lördagens andra stora lopp – Solvalla grand prix-finalen för fyraåringar med Hard Times. Ohlsson hittade ner i rygg på ledande Eldorado B och fick fritt i god tid för att spurta ner ledaren.

- Hard Times har inte vart riktigt i form tidigare i sommar men nu kändes han bättre även om han inte var helt perfekt, kommenterade Ohlsson som toppar den svenska kuskligan överlägset på 334 segrar.

Tvåa ligger Jorma Kontio, 211 segrar, och trea Björn Goop, 201.