Växjö vann och kan bli vinnare i kavaj

Seger med 5–0 hemma mot Rögle gör att det nu är nära även i teorin. På onsdagskvällen kan Växjö följa Djurgårdens match mot Brynäs med förhoppning om att bli seriesegrare i kavaj.

|

Det sa bara pang redan från matchstart. Backen Joel Persson, som i fjol spelade division 1-hockey, fortsatte sin häftiga resa genom att kruta in 1–0-pucken efter 2.45. Trotjänaren Robert Rosén firade kort senare sin nyligen nådda milstolpe på 400 SHL-matcher genom att sätta Växjös andra mål.

"Sånt man får lära sig"

Eric Martinssons 3–0-mål strax innan första pausvilan var som hämtat ur en instruktionsbok. Backen skickade i väg pucken mot mål, och då hemvändande NHL-proffset Dennis Rasmussen var noggrann med den viktiga uppgiften att skymma sikten för målvakten Justin Pogge, så smet pucken in.

- Det är sånt man får lära sig där borta, säger Dennis Rasmussen och tänker tillbaka på den karriär på andra sidan Atlanten som gav honom 139 NHL-matcher på meritlistan.

22 sekunder in i den tredje perioden lirkade Elias Pettersson in pucken från nästan ingen vinkel alls. Pettersson och Tuomas Kiiskinen är Dennis Rasmussens nya kedjekamrater.

- Jättekul att få spela med dem. Elias är en otrolig talang och Kiiskinen har varit bra i Växjö i många år och har avgjort en SM-final, säger han.

Rasmussen målskytt i återkomsten

5–0-målet signerades av Rasmussen som var tillbaka i sin gamla hemmaarena efter nästan fyra säsonger i Nordamerika.

- Det viktigaste är att laget vinner. Men det var skönt att få göra ett mål och slippa tänka på första målet.

Skickligheten i avsluten var den allra största skillnaden mellan lagen den här kvällen och den andre – Viktor Andrén – i målet höll nollan då Viktor Fasth ännu har OS i färskt minne och vaktade båsdörren.

Nu är det nära för Växjös del. Knappt ett dygn efter matchen mot Rögle kan smålänningarna bli SHL-vinnare i kavaj om Djurgården kniper max en poäng i sin hemmamatch mot Brynäs.

- Jag känner mig inte så delaktig om det skulle bli så, säger Dennis Rasmussen med ett leende.