Tuomas Kiiskinen i Växjö har all anledning att se nöjd ut, han gjorde två mål när Växjö slog Karlskrona i SHL-ishockeyn. Arkivbild.

Växjö vann stort över Karlskrona

Det blev som statistiken förutspådde – att hemmastarka Växjö skulle slå bortasvaga Karlskrona i SHL-ishockeyn.

|

Fem hemmamatcher, fem segrar (en efter straffar). Växjö har verkligen övertygat i hemmaborgen i höst. När Karlskrona kom på besök, ett Karlskrona som inte vunnit på bortaplan den här säsongen, var det full fart framåt av hemmalaget i början av matchen. 1–0-målet kom efter 16.50 genom Tuomas Kiiskinen, i spel fem mot fyra.

I den andra perioden utökade lagkaptenen Liam Reddox till 2–0 i femte minuten bakom den skymde Karlskrona-måvakten Henrik Lundberg. 3–0 kom tre minuter senare då Janne Pesonen sköt otagbart i krysset. Växjös andra mål i powerplay.

Drygt halvvägs i andra perioden visade Växjö att man också kan spela bra i numerärt underläge. Karlskrona lyckades inte få in pucken trots att man var en man mer i nästan fyra minuter och vann skottstatistiken i perioden (11–8).

- Vi finslipar på sånt (powerplay och boxplay) varje dag och alla vet vad de ska göra, säger Fasth.

Fjärde målet för kvällen gjordes av Pontus Netterberg i nionde minuten i tredje perioden. Och med knappt fyra minuter kvar av matchen gjorde Kiiskinen sitt andra mål för kvällen, även denna gång i numerärt överläge.

I och med segern gick Växjö upp på andra plats i tabellen, två poäng efter Färjestad. Karlskrona är kvar på tionde plats.

- Vi mötte för bra motstånd, vi räckte inte till, sade Karlskrona-tränaren Ove Mohlin till C More.

Växjömålvakten Viktor Fasth höll nollan för andra gången i höst.

- Det var otroligt kul att spela, säger han.