Växjö vann tredje raka semifinalen

Växjö är bara en match från SM-finalen i ishockey efter tredje raka semifinalsegern över Malmö, 3–1. SHL:s poängkung Elias Pettersson avgjorde.

|

Seriesegraren Växjö vann de två första semifinalerna med 3–2 och 3–0. I den tredje semifinalen bjöd Malmö upp till en hård kamp och det var det Malmö som gjorde första målet. Den förre Växjö-spelaren Rhett Rakhshani svarade för 0–1 efter 16.28. Axel Wemmenborn sköt mot målvaktens Viktor Fasths benskydd och kanadensaren Rakhshani rusade fram och slog in returen.

- Det var en smart passning av Axel, säger Rakhshani till C More.

Hemmalaget svarade efter 33 sekunder i andra perioden då Dennis Rasmussen friställde Andrew Calof som snärtade in en backhand bakom Jonas Gunnarsson i Malmö-målet.

Växjö öppnade den tredje perioden precis som den andra – med mål i första minuten. Efter 37 sekunder pricksköt poängligavinnaren Elias Pettersson in 2–1-målet i främre krysset.

- Jag fick en bra passning av (Dennis) Rasmussen och fick mycket tid att sikta in mig, säger Pettersson.

- Det här var en riktig slutspelsmatch med mycket slashingar och det var grinigt. Det var roligt att spela.

Malmö satte stor press på Växjö och sköt skott efter skott. Men strax efter att man tagit ut målvakten i den näst sista minuten schabblade Malmö bort pucken i mittzon och Linus Fröberg kunde lägga in pucken i tom bur.

På söndag kan Växjö avgöra semifinalserien i Malmö.