Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vegas firar Tomas Noseks mål i andra perioden.

Vegas en seger från Stanley Cup-final

William Karlsson gjorde mål redan efter ett par minuter inför hemmapubliken. Vegas vann med 3–2 mot Winnipeg och är nu bara en seger från Stanley Cup-final.

Det blev Karlssons sjätte mål i slutspelet, och det kom efter en passning från Jonathan Marchessault i numerärt överläge.

- Jag tycker vi gör en fin match igen, vi spelar ganska bra defensivt och när vi får lägen framåt tar vi vara på dem. Det är en stark laginsats, helt enkelt. Alla är på tårna, säger William Karlsson till tidningen.

Nykomlingen leder nu med 3–1 i matcher i semifinalserien.

Spelaren Reilly Smith hyllar målvakten Marc-André Fleury efter matchen.

- Han är jätteviktig och fansen är fantastiska, de ger oss massor av energi när vi är här. Winnipeg kommer i vågor. Fleury gjorde ett bra jobb med att hålla tätt och försvaret gjorde ett bra jobb med att få bort puckar, och tack och lov kunde vi få in tre, säger han till NBC.

Det dröjde ända till mitten av andra perioden innan Winnipeg kvitterade till 1–1, men ställningen höll sig inte ens i en minut, då Tomas Nosek kvickt tog igen ledningen för Vegas räkning.

Reilly Smith fastställde slutresultatet när drygt sju minuter var kvar i sista perioden, efter att WInnipegs Tyler Myers gjort 2–2.

Nästa match spelas i Winnipeg natten mot måndag.

Receptet för att komma till final står klart för Smith:

- Vi måste hålla oss till vår plan. Vi har använt motståndarnas momentum hela året, och vi ska göra vårt bästa för att göra det i Winnipeg.