Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vegas firar efter att Ryan Reaves fastställt slutresultatet 2–1 i den femte semifinalmatchen mot Winnipeg.

Vegas i Stanley Cup-final: Har drömt om

Som tredje lag i NHL-historien går Vegas till Stanley Cup-final under sin första säsong.

Vegas Golden Knights bildades för bara elva månader sedan, med spelare som de andra NHL-lagen ansåg att de kunde avvara.

Efter en succésäsong är laget klart för final precis som nykomlingslagen Toronto (1918) och St Louis (1968).

Winnipeg vann den första semifinalen, Vegas de följande fyra.

- Det blev en lite tokig inledning på första matchen, men därefter har vi stått för en väldig bra serie, varit tajta defensivt och satt puckarna när vi fått chansen, säger den svenske forwardsstjärnan William Karlsson till Aftonbladet.

Reaves avgjorde

Fem minuter in i den femte semifinalen fick bortalaget Vegas in 1–0-målet genom Alex Tuch, men innan första perioden var slut hade Winnipegs Joshua Morrissey kvitterat.

Ryan Reaves 2–1-mål kom i mitten av andra perioden och blev slutresultatet.

- Det var en jämn match, tycker jag. Men vi satte våra chanser och sedan så hade vi Fleury i målet, säger Karlsson till Expressen.

Vegas-målvakten Marc-André Fleury räddade 31 skott och hyllades för sin insats i semifinalserien.

- Jag tror att man alltid är så bra som laget, och grabbarna har varit jättebra och de har hjälpt mig mycket och det har varit jättekul, säger Fleury efter segern enligt NHL:s webbplats.

Vill vinna finalen också

I finalen kommer Vegas att ställas mot antingen Tampa Bay eller Washington, som möts i sin sjätte semifinalmatch natten till tisdag svensk tid. Tampa Bay leder med 3–2 i matcher.

- Vi är såklart inte nöjda med att ha klarat av Winnipeg. När vi nu tagit oss ända hit vill vi ju vinna Stanley Cup-finalen också, säger Karlsson till Aftonbladet.