Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Karlsson, till vänster, och Oscar Lindberg har bidragit till Vegas gyllene säsongsstart. Arkivbild.

Vegas tar NHL med storm

Med åtta vinster på elva matcher har nya Vegas Golden Knights tagit NHL med storm. En förklaring är de storspelande svenskarna.

Lindberg gjorde sitt femte mål för säsongen mot sitt gamla lag NY Rangers i 4–6-förlusten natten till onsdagen.

Med det är han lagets näst bäste målskytt efter sjumålsskytten James Neal.

Vegas har tagit NHL med storm och har redan skrivit historia som det nykomlingslag som startat sin debutsäsong bäst. Laget ligger trea i Western Conference.

- Som vi spelat tycker jag att vi har förtjänat poängen och vinsterna. Vi har bra bredd och mix i laget med många olika spelartyper som krigar och kämpar, säger Oscar Lindberg till TT.

Vingklippta målvakter

Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för skadekrisen på målvaktssidan. När succémannen Oscar Dansk skadade sig i bortamatchen mot NY Islanders tidigare i veckan blev han tredje målvakten på skadelistan efter Marc-Andre Fleury och Malcolm Subban.

Annars har säsongsstarten varit en enda lång klang- och jubelföreställning.

- Det är coolt att vara i ett nytt NHL-lag med allt vad det innebär. Det känns också att staden längtat efter ett eget lag och hittills har det ju varit en kärleksaffär mellan laget och staden, säger William Karlsson.

Karlsson är femma i den interna poängligan med sju poäng, tre mål och fyra assist, på elva matcher.

"Vill framåt"

Intrycken för svenskarna från den första tiden i det nya NHL-laget är många och skiljer sig på många sätt från alla andra erfarenheter i den nordamerikanska ishockeyn.

- Det är speciellt i och med att precis allt är nytt i organisationen. Det märks att det är många unga spelare i laget som vill framåt i sina karriärer, säger Lindberg.

Vegas spelade sju av sina nio första matcher på hemmaplan och är nu ute på en längre bortaturné med sex matcher. Belackarna menar att det är först nu som NHL-nykomlingen kommer att ställas på prov. De två första bortamatcherna mot NY Islanders och NY Rangers slutade båda med förluster och närmast väntar Boston natten till fredagen.

- Visst, det är en utmaning att ha denna rad med bortamatcher, men det är något vi sett fram emot, säger Lindberg.