Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Max Verstappen segrare i f1-loppet i Malaysia. Arkivbild.

Verstappen segrare i Malaysia

Max Verstappen fylldes 20 år i lördags – på söndagen gav han sig själv bästa presenten när han vann Malaysias Grand Prix. Annars var snackisen Sebastian Vettels ursinniga uppkörning från botten till fjärde plats.

VM-ledande Lewis Hamilton startade i pole position, men blev tvåa sedan han tidigt blivit omkörd av Verstappen.

Hamilton utökade ändå sin VM-ledning till 34 poäng före Vettel – som dock lindrade skadan av att ha startat i sista startledet. Där hamnade Vettel sedan han inte lyckats registrera någon kvaltid på grund av motorproblem.

Tyskens suveräna uppkörning kom bland annat genom ett lyckat däcksbyte under loppets andra halva och flera varvrekord.

Efter en avslutande kamp med loppets trea Daniel Ricciardo, Red Bull, de tio sista varven, med ett misslyckat försök till omkörning, tvingades Vettel till sist ge upp jakten på pallplats när de tidigare så snabba däcken gav upp.

Påkörd efteråt

Tysken åkte också på en tuff smäll – efter loppet. Då blev Vettel påkörd bakifrån av loppets åtta Lance Stroll, Kanada, och bilen blev svårt skadad.

Nederländernas Max Verstappen, Red Bull, tog sin andra seger i karriären efter segern i Spaniens GP förra året.

- Min bil kändes bra direkt och jag såg att Lewis hade det lite kämpigt med sin. Han har mer att förlora i mästerskapet än jag så jag gick för det från början, sade Verstappen som körde om Hamilton på fjärde varvet.

- Efter det kunde jag göra mitt eget race. Bilen var helt otrolig, jag hade farten och om jag behövde öka så var det bara att göra det, sade han.

Besviken Ericsson

Marcus Ericsson hade ingen bra dag i sin Sauber. Han låg sist genom hela loppet, varvades två gånger, och var inte nöjd med hur hans bil uppförde sig. På varv 40 rapporterade han till sitt team att han trodde bilen var skadad men det lämnades utan åtgärd. Marcus Ericsson slutade på 18:e och sista plats med Sauberkollegan Pascal Wehrlein på plats 17.

- Det var inget bra race alls, det gick ganska bra i början och de första fem-sex varven hade jag en hård fajt med Pascal. Men sedan hade jag ingen fart i mina grejer alls, jag brukar tappa någon tiondel per varv men nu var det en halv sekund. Jag vet inte vad som är felet, det måste vi kolla upp, sade han till Viasat.