Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg under fredagens presskonferens på Roazhon Park i Rennes.

Vill varken prata om Marozsán eller vädret

Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg vill inte prata om det varma vädret inför VM-kvartsfinalen mot Sverige. Än mindre vill hon berätta om stjärnan Dzsenifer Marozsán spelar från start.

Tyskland tillhör alltid guldkandidaterna i stora mästerskap, men har faktiskt inte tagit VM-medalj sedan guldet 2007. Dessutom är det ett till stora delar nytt fotbollslandslag som Sverige ställs mot i lördagens kvartsfinal. Bland annat förbundskaptenen, den tidigare landslagsstjärnan Martina Voss-Tecklenburg, som tog över så sent som i januari.

- Vi har haft väldigt lite tid, men vi har utnyttjat den bra. Varje enskild spelare tar stort ansvar och jag har försökt att inte ändra på saker som redan fungerade, säger Voss-Tecklenburg på presskonferensen dagen före matchen mot Sverige.

- Hon litar på oss väldigt mycket. Vi både tillåts och tvingas ta egna beslut. Det är det viktigaste för oss, allt förtroende som vi har fått, säger mittbacken Sara Doorsoun.

"Ska skriva historia"

Många av de svenska spelarna säger att chanserna att slå Tyskland är större än på länge. Sara Doorsoun bryr sig inte om vad motståndarna säger.

- Det kommer att bli en tät match. Vi känner till Sveriges styrkor liksom vi känner till våra. Vi måste vara tydliga, distinkta, starka i en mot en-situationer och försöka skapa problem för Sverige. Vi ska inte göra det lätt för dem. Vi ska skriva historia i morgon.

Två heta ämnen inför matchen har varit värmeböljan i Frankrike, och statusen på tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsán, som bröt tån i premiären mot Kina.

Bruten tå

Martina Voss-Tecklenburg är inte särskilt sugen på att prata om endera.

- Vädret vill vi inte prata om för vi har sagt att vi bara accepterar läget. I slutändan är det samma för båda lagen. Sverige måste också spela i det här vädret. Vi är väl förberedda, säger Martina Voss-Tecklenburg.

Om Marozsán säger hon:

- Hon kommer att vara med i truppen.

- Det är inte farligt för henne att spela. Hennes tå är bruten och den kommer att fortsätta vara bruten. Allting handlar om hennes viljestyrka. Men hon kommer att spela, eftersom hon är kapabel att spela. Om hon inte hade varit det hade hon inte spelat.