Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sju av 14 tränare i elitserien i bandy tror på Villa Lidköping.

Villa Lidköping stora guldfavoriter

Villa Lidköping vinner SM-guld i bandy, enligt tränarna i elitserien. 7 av 14 håller laget högst – dock inte den egna coachen.

2019 blir det en ny svensk mästare i bandy, i alla fall när seriens tränare siar om finalen på Studenternas IP 23 mars.

På onsdagens upptaktsträff inför säsongen, som tjuvstartar på fredag, valde sju tränare att lägga sitt guldtips på Villa Lidköping. Bara Hammarbys, Västerås och Sandvikens tränare tippade sig själva som segrare. Storfavoritens tränare Johan Sixtensson valde istället att lägga sin röst på Hammarby.

- Haha. Jag förstod hur det (tippningen) skulle se ut, det har inte gått obemärkt förbi. Så det var mer för att vända upp och ner på det, säger han.

TT: Så du har inte problem med favoritskapet?

- Nej, absolut inte. Vi är rätt bekväma med det, och har vetat sedan i maj att motståndarna vill skjuta över allt på oss. Det är klart att vi siktar på att vara längst upp när det är färdigt i mars, även om Sandviken och Hammarby är svinbra också.

Förra året tog säsongen slut i semifinal, men nyligen visade laget, som aldrig vunnit SM-guld tidigare, att man är en vinnare då man stod som segrare i World Cup.

Med starka nyförvärv som Johan Löfstedt och Joakim Andersson ser truppen vassare ut än i fjol och flera tränare valde att hylla klubbens hårda jobb genom åren. Förbundskaptenen och Bollnäs nya tränare Svenne Olsson är en av dem som gärna ser Villa Lidköping lyfta bucklan till våren.

- En klubb jag beundrar och som jobbat hårt i många år. De har alla ingredienser att vinna, säger Olsson.