Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson.

VM-debuterar i JVM-gulddisciplin: Fantastiskt

Frida Karlsson får göra VM-debut i en av sina JVM-gulddiscipliner. Stortalangen är uttagen att köra skiathlon i skid-VM i Seefeld på lördag.

19-åringen från Sollefteå fick beskedet av tränaren Magnus Ingesson under ett av de första träningspassen i Österrike.

- Han sade det lite i förbifarten "förresten du ska åka på lördag, gör dig inställd på det", jag bara "wow, kul". Helt fantastiskt, säger Frida Karlsson.

Stortalangen har endast åkt två skiathlon, halva loppet i klassisk stil och halva i fri stil, hittills i längdskidkarriären. Ett av loppen var JVM-guldet i Goms, Schweiz, över 10 kilometer förra året.

- Ibland kan det vara tungt att byta muskler. Men jag vet att jag kan hantera det bra.

Även Charlotte Kalla och Ebba Andersson är uttagna att köra skiathlon över 15 kilometer. Landslagschef Rikard Grip håller en plats öppen för att avvakta torsdagens sprint. Han tonar ned förhoppningarna på Karlsson.

- Vi ska inte förvänta oss det största och bästa. Men jag tror hon kan göra väldigt bra ifrån sig, säger Grip.

Frida Karlsson har haft en enorm genombrottsmånad med dubbla JVM-guld i Lahtis, VM-biljett, världscupdebut och nu stundande seniormästerskapsdebut.

- Resultatmässigt är det väldigt svårt att sätta ett mål. Jag ska fokusera på det jag kan påverka och se till att göra min bästa prestation hittills i karriären, säger hon.

På herrsidan (30 kilometer) är två av fyra åkare uttagna, Daniel Rickardsson och Jens Burman.