Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guld, silver och brons – junioren Frida Karlsson gjorde stor VM-succé. Nu ska 19-åringen hyllas hemma i Sollefteå. Arkivbild.

VM-hjälten hyllas: "Kommer fylla torget"

Frida Karlsson är tillbaka i Sollefteå och ska hyllas av kommunen för sina tre VM-medaljer i Seefeld. Innan dess kör 19-åringen 15 kilometer i fristil vid junior-SM på hemmaplan.

Sistaårsjunioren Frida Karlssons succé på längdskid-VM i Seefeld har inte undgått vinteridrottsintresserade svenskar.

Efter VM-guld i damernas stafett, silver på 10 kilometer klassiskt och brons i lördagens tremil i fristil är 19-åringen nu hemma i Sollefteå. Hos kommunen har tiden ibland stått som stilla de senaste VM-veckorna.

- Det har den verkligen gjort. Under stafetten (förra veckan) var det extremt, då gick det inte att få kontakt med någon annan. Alla satt som klistrade framför antingen radio eller tv-apparat, säger kommunens kommunikationsstrateg Majed Safaee.

På onsdagsförmiddagen ska Karlsson köra masstarten över 15 kilometer i fristil vid junior-SM som avgörs på hemorten. Efter tävlingen kommer JSM-medaljörerna att hyllas på Orrtorget med start klockan 17. Även Karlssons VM-succé kommer då att uppmärksammas.

- Det kommer vara ett firande där folk får vara med och fira Frida. Sedan har vi planerat ett större firande till våren. Vi har ju Ebba (Andersson, VM-guld i stafett), Britta Johansson Norgren som vann Vasaloppet och skidskytte-VM där vi har ett antal utövare med medaljchanser. Onsdag blir ett mer spontant firande eftersom att hon, Frida, ändå är med och åker junior-SM.

TT: Hur mycket folk väntas?

- Kruxet är att det är under arbetstid. Man jag förväntar mig att vi kommer fylla Orrtorget, det kommer nog vara ett par hundra personer.