Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik von Eckermann på Mary Lou under EM på Ullevi i fjol, då Sverige tog silver i lagtävlingen.

Von Eckermann måste tänka på kort sikt

Henrik von Eckermann kan tävla utan press när världscupserien avslutas. Han är redan klar för vårens final. Men med eget stall och begränsade resurser blir det knepigt ibland.

I januari vann Henrik von Eckermann en världscuptävling i Förenade arabemiraten på Chacanno, som ägs av den tyske ridsportprofilen och förre toppryttaren Paul Schockemöhle. Nu har Schockemöhle beslutat att flytta Chacanno från von Eckermanns stall till sin tyske landsman Patrick Stühlmeyers verksamhet, skriver World of Showjumpin g.

Sånt är livet för en hoppryttare med eget stall, med inte jättestora resurser.

- Det är alltid lite så hos mig. Jag har ingen tung sponsor som håller mina hästar. I morgon kan en häst vara borta och en annan ha kommit. Då är det svårt att planera på lång sikt, säger Henrik von Eckermann.

Oro för Mary Lou

Hans bästa häst är det tolvåriga stoet Mary Lou, som von Eckermann red både i silverlaget på EM och när han blev trea i världscupfinalen förra året.

Hon ägs av Karl Schneider, som också äger anläggningen utanför Bonn i Tyskland där von Eckermann har sin verksamhet.

- Han har varit fantastisk och sagt nej till många stora bud, för att han tycker sporten är rolig. Men han är ingen miljardär, säger Henrik von Eckermann.

TT: Finns det en oro att det en gång kommer ett bud på Mary Lou som får honom att sälja?

- Absolut. Det finns en smärtgräns.

Prat om pengar

Von Eckermann vill inte spekulera om värdet på en häst som Mary Lou.

- Det pratas så mycket om priser hit och dit. Folk tror ibland att bara för att en häst hoppar Grand Prix är den värd tio miljoner. Men de hästar som i slutänden verkligen säljs för sådana belopp är väldigt få, säger Henrik von Eckermann.

Han har haft en mycket bra inomhussäsong, inte minst på Mary Lou.

- Hon har fått mera erfarenhet, och vi har fått lite mer tid tillsammans och blivit stadigare. Hon har "nollat" i grundomgången i alla världscuptävlingar vi gjort. Sen har det hänt lite i omhoppningarna.

Vann förra året

För ett år sedan vann von Eckermann och Mary Lou världscuptävlingen i Göteborg på vägen mot finalen. Nu har han så många cuppoäng att finalplatsen redan är klar.

- Men jag tänker inte så mycket på det. Jag vill försöka återupprepa vad jag gjorde förra året, lovar Henrik von Eckermann.

Årets största tävling inom ridsporten är VM i USA i september.