Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Henrik von Eckermann kom tvåa i Top 10-finalen. Arkivbild.

von Eckermann tvåa i Top 10-finalen

Henrik von Eckermann var inte långt ifrån att bli förste svensk att ta hem Top 10-finalen där världens tio främsta hoppekipage gör upp. Men tillsammans med hästen Castello fick han nöja sig med en – inte så pjåkig – andraplats.

Det var den yppersta hoppeliten som samlats för att göra upp i den prestigefyllda finalen i Genève. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann bildade för första gången en svensk duo i startlistan med världens tio främsta ekipage.

Och det började bra för Fredricson på Christian K som var först ut av svenskarna, fyra i startfältet. Fram till näst sista hindret var ekipaget felfritt – men där föll främre bommen och det blev fyra fel.

Desto bättre gick det för von Eckermann på Castello. Duon klarade grundomgången utan fel och satte sig i ett bra läge inför omhoppningen.

Väl där imponerade de på nytt med ännu en felfri runda vilket räckte långt, men inte hela vägen. von Eckermann var mindre än en sekund långsammare än segraren, hemmanationens VM-hjälte Steve Guerdat, på andra plats.

- Jag var lite långsam mot den bruna oxern, säger Henrik von Eckermann till arrangören enligt Hippson.

- Men jag hade tur också, så jag borde vara nöjd med andraplatsen. Det har alltid varit en dröm för mig att rida i denna final, så jag är nöjd.

Även Peder Fredricson var felfri i omhoppningen vilket gav en sjundeplats.