Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Columbus Alexander Wennberg, till vänster, och Seth Jones firar Wennbergs avgörande mål.

Wennberg avgjorde för Columbus

Alexander Wennberg avgjorde på övertid när Columbus slog Minnesota i NHL-ishockeyn. New York Rangers drog på sig ännu en förlust, utan Henrik Lundqvist i mål.

Efter full tid stod det 4–4 mellan Columbus och Minnesota, men det tog inte ens en minut innan Wennberg sköt Columbus till seger.

Och det var fler svenskar som höll sig framme under söndagens omgång av NHL-ishockeyn med 14 spelade matcher. Patric Hörnqvist var en av målskyttarna när hans Pittsburgh, Stanley Cup-vinnaren från förra säsongen, slog Florida med 4–3. Lagets kapten Sidney Crosby stod för två mål, vilket inte förvånade tränaren Mike Sullivan.

- Mycket handlar om skicklighet, men också om hans beslutsamhet, säger Sullivan till AP.

"Måste inse"

Washington blev rejält manglat av Philadelphia, som till och med stoppade Washingtons ryske stjärna i superform – Alexander Ovetjkin – från att knipa poäng. Nicklas Bäckström gjorde sitt tredje mål för säsongen för Washington, men hemmalaget segrade ändå med 8–2.

- Vi måste inse att vi inte kan ge bort pucken hela tiden. Om vi inte tar till oss det kommer det att bli en lång säsong, säger svensken till AP.

Utan Lundqvist

Oliver Ekman-Larsson och Filip Forsberg gjorde mål för Arizona respektive Nashville, men inget av lagen vann sina matcher. För Forsberg var det femte målet på fem matcher. Adam Larsson gjorde Edmontons enda mål, när laget kördes över av Ottawa med 6–1.

Ett lag som åkt skridskor med riktigt dåligt självförtroende i säsongsinledningen är New York Rangers, som bara vunnit en match hittills. Och laget snyggade inte till den siffran under den här omgången heller. New Jersey segrade med 3–2.

Henrik Lundqvist var ersatt i Rangersmålet av Ondrej Pavelec som gjorde 16 räddningar, att jämföra med New Jersey-målvakten Keith Kinkaids 29.