Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björklövens målvakt Adam Werner gjorde 39 räddningar mot Leksand. Arkivbild.

Werner stoppade Leksand

Leksand, tabelltvåa i hockeyallsvenskan, förlorade sin andra match i rad – trots ett stort spelövertag hemma mot Björklöven. Umeålaget var enormt effektivt och vann med 4–2, trots endast tolv skott på mål.

Längst bak gjorde målvakten Adam Werner räddning efter räddning för Björklöven. Till slut hade han samlat ihop 39 stycken.

- Fy fan vad skönt. Det kvittar hur många skott de har och hur många vi har. Vi tar vara på våra lägen. Det är min dag i dag men man får inte glömma att hela laget är bra. Det går inte att göra en bra match utan ett bra försvar, säger Werner till C More.

Efter matchen meddelade Leksand att klubben värvar den tyska landslagsduon Daniel Pietta, 31, och Marcel Müller, 29. Forwardsparet har gjort 94 poäng för Krefeld i tyska ligan den här säsongen.

"Jag har hört att de här spelarna ska vara duktiga på att göra mål, och det är ju det vi behöver", säger sponsorn Per-Olof Ejendal, som möjliggjort affären, i ett pressmeddelande.

Timrå vann det försenade toppmötet med Pantern, 3–2. Malmölaget fastnade i snön på väg till matchen och det blev inte mycket roligare när pucken släpptes en och en halv timme efter utsatt tid.

Johan Johnsson gjorde två mål när Timrå gick fram till 3–0 och hemmalaget kontrollerade sedan tillställningen. Panterns andra reducering kom med tolv sekunder kvar.