Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Venus Williams. Arkivbild.

Williams vidare och Hingis tar farväl

En 37-åring stormade fram till semifinal, en annan berättade att det snart är över en gång för alla. Venus Williams och Martina Hingis hamnade i fokus under torsdagen i WTA-slutspelet i tennis i Singapore.

Williams tog en grundlig revansch för finalförlusten i Wimbledon när hon slog spanjorskan Garbiñe Muguruza med 7–5, 6–4. Amerikanskan gör sitt första slutspel sedan 2009 och var piskad att vinna för att ta en plats i semifinalspelet. Dit får hon från sin grupp sällskap av tjeckiskan Karolina Pliskova.

Nu väntar förmodligen danskan Caroline Wozniacki i semifinalen.

- Jag fokuserar bara på lördag och ska försöka vinna igen, säger Williams.

Muguruza, som vann i Wimbledon i två raka set, var besviken efter förlusten.

- Jag försökte bara hålla mig lugn eftersom jag visste att jag inte spelade min bästa tennis. Vid viktiga tillfällen lyfte hon sitt spel, säger spanjorskan om Williams.

Medan Williams stormade fram passade Martina Hingis på att meddela att dubbelturneringen i Singapore blir hennes sista på damernas tour.

Precis som Williams tillhör schweiziskan damtennisens giganter. Efter två tidigare farväl och lika många återkomster är det snart definitivt punkt för karriären.

- När jag tittar tillbaka är det svårt att tro att det är nästan exakt 23 år sedan jag gjorde min professionella debut, säger hon.

Hingis spelar dubbel med Chan Yung-Jan från Taiwan.