Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Winnipegs Patrik Laine gör mål bakom St Louis målvakt Jordan Binnington. Det var tredje matchen i rad som Laine gjorde mål.

Winnipeg reducerade mot St Louis

Patrik Laine gjorde mål för tredje matchen i rad när Winnipeg bortaslog St Louis. Därmed reducerade Winnipeg i åttondelsfinalen i NHL som St Louis leder med 2–1.

St Louis hade chansen att rycka i NHL:s åttondelsfinal mot Winnipeg. Men gästerna från Kanada ville annorlunda och vann med 6–3.

Tre Winnipeg-mål i mittperioden avgjorde matchen. St Louis reducerade tidigt i tredje, men när Winnipeg bara behövde fyra skott för att göra tre mål i slutperioden var Alexander Steens första slutspelsmål av mindre betydelse, mer än att snygga till St Louis siffror.

Patrik Laine – som bara stod för ett mål under sina 19 matcher i grundserien – gjorde målet som innebar 2–1 och har därmed gjort mål i alla slutspelsmatcher i år.

- Vi bara höll oss till vår matchplan och försökte att spela enkelt. Vi gick för det och försökte hålla gasen nere under samliga 60 minuter, säger finländaren enligt nhl.com.

Nästa match spelas natten till onsdag, svensk tid, i St Louis. Det kanske öppnar för en ny Winnipeg-seger, hittills har alla matcher i serien slutat med bortavinst.