Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Winnipeg-fans med segervittring under den sjunde kvartsfinalmatchen mot Nashville.

Winnipeg slog ut Nashville

Winnipeg vann med 5–1 över svensklaget Nashville i den sjunde och avgörande kvartsfinalen i NHL-slutspelet. Nashvilles förlust gör att Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm kan bli aktuella för VM.

Deras lagkamrat Calle Järnkrok säger till Expressen direkt efter matchen att han inte är tillgänglig för att spela med Tre Kronor i VM på grund av en axelskada.

Mark Scheifele gjorde två av Winnipegs mål. Med ett av dem fastställde han slutresultatet i öppet mål med 2.33 kvar av matchen.

Även Paul Stastny gjorde två mål i matchen, och låg bakom en assist.

Hyllar fansen

Lagkaptenen Blake Wheeler är nöjd med insatsen. Efter matchen får han frågan från Hockey Night vad kvällens lärdom varit.

- Att vi kan vinna de stora matcherna. Ibland är det bra att vara ovetande, vårt lag kom till matchen och ville bara spela på vårt sätt. Vi hade inga rädslor baserade på tidigare misslyckanden, vårt gäng var avslappnat i morse och det var bra stämning, säger han.

Han hyllar också fansen, som har varit ett stort stöd under slutspelet.

- Ingen av oss trodde att det här skulle ta slut i kväll. Vi ville fortsättar, både för oss själva och för alla runt omkring oss. Våra fans har varit med oss i sju år och det här är lika mycket för dem som det är för oss. Vi ser fram emot att fortsätta för dem.

Assist för Forsberg

Winnipeg kommer att möta Vegas i semifinalen i Stanley Cup, och Tampa möter Washington.

Nashvilles Filip Forsberg stod för en assist i hemmamatchen, till P K Subban som gjorde lagets enda mål i slutet av första perioden.

- Det här är så klart tungt, det finns inget mer att säga just nu, säger Filip Forsberg till Expressen efter matchen.

Nashvilles målvakt Pekka Rinne togs av isen redan i första perioden efter att ha släppt in två mål på drygt två minuter. Han ersattes av Juuse Saros.

Nashville skriver på Twitter att säsongen varit historisk för laget och inte kommer att glömmas.