Wozniacki utslagen av 36-rankad: "Smartare"

Caroline Wozniacki slogs överraskande ut av 36-rankade Lesia Tsurenko, Ukraina, i US Open-tennisens andra omgång. Den danska världstvåan, som vann Australian Open tidigare i år, blev utklassad och förlorade i raka set med siffrorna 4–6, 2–6.

|

- Hon spelade smartare än mig, säger Caroline Wozniacki till AFP.

- Hon spelade så som jag skulle ha spelat. Hon returnerade bra, använde sig av banans olika vinklar och väntade på stoppbollarna. När stoppbollen kom spelade hon aggressivt.

I den tredje omgången möter Lesia Tsurenko 54-rankade Katerina Siniaková, Tjeckien.

En av de mest prestigefyllda matcherna i nästa runda blir mötet mellan tidigare världsettan Maria Sjarapova, US Open-mästare redan för 12 år sedan, som ställs mot lettiska världstian Jelena Ostapenko, Franska mästerskapen-segrare förra året.

Den nu 22-rankade och 31-åriga ryskan, som förra året kom tillbaka till världstennisen efter en dopningsavstängning på 16 månader, besegrade 51-rankade Sorana Cirstea, Rumänien, i den andra omgången.

Amerikanskan Sloane Stephens, som vann US Open i fjol, imponerande mot den förra världsettan Victoria Azarenka, Vitryssland, och vann med 6–3, 6–4. I fjärde omgången väntar 15-rankade Elise Mertens, Belgien.