Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ahmed Yasin blev inbytt i paus och bäddade för en 3–0-seger för Häcken mot AFC Eskilstuna.

Yasin ordnade Häckenseger som inhoppare

Ahmed Yasin fick börja på bänken för första gången i år. Men Häckenmittfältaren fick revansch i andra halvlek, med dubbla framspelningar i 3–0-segern mot AFC Eskilstuna.

Adam Andersson blev tvåmålsskytt och Paulinho gjorde mål som vanligt. Men det var Ahmed Yasin som bäddade för segern när Häcken reste sig efter två tunga förluster tidigare i veckan.

Laget tvingades gå mållöst av planen såväl mot Djurgården och AIK tidigare i veckan som i den första halvleken mot AFC Eskilstuna. Sedan fick Yasin, som spelat de tidigare fem matcherna från start, kliva in i paus.

Det räddade tre poäng åt Göteborgslaget.

- När man visste att man skulle sitta på bänken så förberedde man sig mentalt på att komma in och få ut allt man vill få ut, säger Yasin.

- Vi hade torskat två matcher och det var tungt och tufft, jobbigt mentalt, så det här var skönt för min del, personligen, och för laget.

Missade öppet mål

Inte heller mot AFC Eskilstuna var anfallsspelet särskilt lyckat inledningsvis. Eskilstuna stod dessutom emot bra, även om målvakten Ole Söderberg nog också hade lite tur när han i sista stund fick foten på ett helt öppet läge för Alexander Jeremejeff i den första halvleken.

Med bland annat en ny bra match av Adi Nalic hade AFC Eskilstuna också ett par bra lägen framåt. Men till slut blev Häckens övertag – och Ahmed Yasins inhopp – övermäktigt.

Efter en dryg kvart av den andra halvleken hittade Yasin, efter en solorusch på kanten, in till Adam Andersson och knappt tio minuter senare spelade han fram till Paulinho i ett liknande läge.

Andersson ordnade dessutom ytterligare ett mål på tilläggstid, efter väggspel med Jeremejeff.

Möts i cupfinalen

- De gör ett bra byte där Yasin kommer in, det är huvudorsaken att de gör de två första målen, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

- Det är inte mycket att säga, det var en rättvis seger för Häcken.

AFC Eskilstuna får en ny chans på Hisingen redan om några veckor, då lagen möts i finalen av svenska cupen. Ahmed Yasin hoppas dock att söndagens seger kommer att ge Häcken ett övertag även i cupfinalen.

- AFC är ett bra lag, annars hade de inte tagit sig till final, säger han.

- Men det var bra att vinna och att få ett övertag på dem. Nu vet de till nästa gång att det är tråkigt att vara här.