Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Ahmed Yasin jublar efter segermålet mot Kalmar.

Yasin segerskytt när Häcken vann mot Kalmar

Häcken fortsätter sitt segertåg i allsvenskan. Tredje raka vinsten på hemmaplan. Tredje nollan på hemmaplan och tre viktiga poäng i toppstriden. Segerskytt för kvällen i skyttekungen Paulinhos frånvaro – Ahmed Yasin.

Det var två starka lag som ställdes mot varandra på Bravida när vårsolen sakta sänkte sig över Hisingen. Topplaget Häcken, för dagen mot Kalmar som bara förlorat en enda match i årets allsvenska.

Första halvleken blev ett ställningskrig. Bollskickliga Häcken kunde långa stunder kontrollera spelet från bakplan. Men kreativiteten genom mittfältet lyste med sin frånvaro. Istället blev det försök längs kanterna eller långa bollar mot forwards.

Fasta situationer

Kalmar förlitade sig på kontringar och fasta situationer. Bästa chansen för smålänningarna kom i 22:a minuten. Efter en dubbelhörna letade sig bollen fram till Kalmars Nils Fröling som satte huvudet till. Men bollen träffade stolpen.

- Det gick väldigt fort. Jag fick inte en ren träff på bollen. Det var lite otur, säger Fröling till C More.

Häcken hade svårt att komma till avslut. Farligast var Joona Toivios frispark en bit utanför straffområdet i den 33:e minuten. Bollen gick mot krysset med Kalmars målvakt Lukas Hägg Johansson hann med att stöta undan.

Häckens redan sargade försvarslinje fick ytterligare en smäll när Toivo tvingades kliva av i 38:e minuten. Sedan tidigare var två nyckelspelare borta, skadade Rasmus Lindgren och avstängda Godswill Ekpolo. Nu fick Johan Hammar kliva in som ersättare i det central försvaret.

Stolpe ut

Kalmar började bäst i andra halvleken och i den 55:e minuten var det bud på ett ledningsmål. Men Viktor Agardius pressade skott träffade stolpen och studsade ut.

Trots att Kalmar tryckte på var det Häcken som spräckte nollan in den 67:e minuten. Karl Arkivuo fick en löpboll på vänstersidan. Han slog in bollen centralt där Alexander Jeremejeff vände runt på en femöring och sköt. Bollen träffade stolpen och Ahmed Yasin kunde lätt slå returen i öppet mål. Det var Yasins första mål för säsongen.

I slutminuten hade Häckens Mervan Celik möjlighet att öka på när han kom helt fri med Hägg Johansson i Kalmarmålet. Men att skottet hamnade högt över, något som kanske är förlåtet en kväll som denna.

Peter Abrahamsson bekräftar sin ställning som en av allsvenskans mest stabila målvakter. Flera trygga ingripanden skapar stabilitet i Häckens bakre linjer. På nio omgångar har Abraham hållit nollan fem matcher, bara släppt in fem mål och på hemmaplan har han hållit tätt i 309 minuter i sträck.