Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ahmed Yasin gjorde båda målen när Häcken slog Gif Sundsvall med 2–0.

Yasin straffade Sundsvall

De främsta målgörarna är skadade. Men Häcken – och Ahmed Yasin – fortsätter att göra mål. Succélånet gjorde båda målen i 2–0-segern mot Gif Sundsvall.

Ahmed Yasin lyckades inte ta en ordinarie plats i AIK. Nu har han i stället gjort fyra mål på fem matcher för Häcken.

Mot Sundsvall blev det först ett straffmål, sedan en kontring i slutminuterna där han drev bollen från egen planhalva hela vägen till Sundsvalls straffområde, ändrade riktning och klippte till.

- Jag har kämpat på, tränat på. Så det är inget som kommit gratis för mig, utan verkligen något jag förtjänar, säger han.

- All den här träningen jag har gjort, revanschsuget jag har. Jag är ändå utlånad från AIK och måste bevisa för dem att jag är tillräckligt bra.

Van straffskytt

Den första fullträffen mot Gif Sundsvall kan han dock tacka kollegan Chisom Egbuchulam för. Den snabbe nigerianen ordnade en straffspark i 25:e minuten när han föll efter en hård duell mot Marcus Danielsson.

Yasin, van vid att slå straffar i det irakiska landslaget, tvekade inte. Stärkt av segern i en intern strafftävling dagen före match placerade han kyligt bollen vid ena stolpen.

- Det var bara att kliva fram och ta den, säger 26-åringen.

- Men jag har slagit många straffar, jag är ju straffskytt i landslaget också. Där är det verkligen nerver och missar man får man höra det efteråt.

Gif Sundsvall har desto svårare att göra mål i årets allsvenska och står på bara 14 gjorda mål efter 19 spelade matcher. Mot Häcken saknades visserligen varken ambition eller möjligheter, men någon utdelning blev det inte den här gången heller.

- Ytterligare en match där vi inte riktigt räcker till, summerar Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

- Men totalt sett en jämn fotbollsmatch. Delar av prestationen är absolut bra.

Derby väntar

Medan Sundsvall är kvar på kvalplats är Häcken i och med segern uppe på femte plats i den allsvenska tabellen, bara två poäng från andraplatsen. Dessutom väntar förstärkning till derbyt mot IFK Göteborg på söndag, då nyförvärven Mervan Celik och Mathias Ranégie ska vara tillgängliga för spel.

Om inte Ahmad Yasin snor åt sig rubrikerna då också.

- Det kommer mycket mer. Jag har känt mig lite tung i kroppen, eftersom jag inte har spelat på många månader. Men jag kände senaste veckan att det börjar släppa, säger han.