Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Zenit Bricks bästa tid är nu

De flesta hästar gillar värme och sol samt att få tävla på fina sommarbanor. Zenit Brick är hästen som älskar vinter och kyla och som klarar av att tävla på svårsprungna banor. På Bergsåker hade Zenit Brick lekstuga när han vann Gulddivisionen.

Zenit Brick tränas av Timo Nurmos som hade utrustat sin häst med ett nytt huvudlag. Det var skygglappar på sidorna vilket innebar att hästen blev lite piggare och snabbare från start. Därmed kunde Örjan Kihlström öppna lite bättre än vanligt med åttaåringen.

- Det avgjorde mycket av loppet, att vi kunde svara ut Lionel från början. Hästen kändes också väldigt fin. Han vann enkelt och det fanns krafter kvar, sade Kihlström.

Kihlström vann ytterligare två lopp på V75: Exclamation Mark (Reijo Lijendahl) och Vincent Chase (Catarina Lundström).

Seg

Lionel var seg i öppningen och kunde inte alls vara med i fajten om ledningen. Han travade sedan utvändigt om vinnaren men var slagen tidigt. Ett dåligt genrep inför Prix d’Amerique om tre veckor.

- Vi har inget att skylla på, Lionel var inte på topp idag, sade kusken och ägaren Göran Antonsen.

Tränaren Daniel Redén var dock inte rolig för tappad form inför det franska storloppet. Redén tränar även det stora svenska hoppet Propulsion som svek på V75 förra helgen. Det visade sig efteråt att Propulsion drogs med feber. Hästen är nu feberfri men har tappat en viktig träningsvecka.

Zenit Brick är valack och får inte delta i Prix d’Amerique. Men han tjänar stora pengar på hemmaplan. Under drygt två år har han tagit elva segrar på V75 och sprungit in 3,7 miljoner kronor.

Jan-Olov Persson hade ett fantastiskt travår 2018 med 15,2 miljoner kronor inkört. De flesta av de ett hundra hästar stora träningsstallet är kallblod.

Bellfaks tillbaka efter skador

Bellfaks vann kallblodsloppet på Bergsåker efter en perfekt styrning av Hagmyrentränaren.

Hästen kom i Perssons träning för precis ett år sedan med svåra skador.

- Han hade skador på tre gaffelband och det är fantastiskt att han har kommit tillbaka så här bra. Det är en jäkla bra häst med en enorm motor. Det är sällan man får sitta upp bakom sådana här bra hästar. Sedan är det Järvösfaks som är pappa och då känns det förstås extra roligt, sade Persson.

Järvösfaks tog hela 201 segrar på 234 starter och sprang in 21,2 miljoner kronor. 25-årige Järvsöfaks lever fortfarande och går i sin hage på Perssons gård utanför Hudiksvall.