Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic såg sitt gamla lag spela på Swedbank stadion och delade efteråt ut Lennart Johansson pokal till Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

Zlatan delade ut pokalen till Rosenberg

"Mesta mästarna" Malmö FF firade klubbens 20:e SM-guld med tidigare guldprofiler. Och det var klubbens störste spelare Zlatan Ibrahimovic som överlämnade Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg.

Zlatan Ibrahimovic fick aldrig vinna SM-guld med sitt Malmö FF, men Manchester United-stjärnan fanns på plats på hedersläktaren när MFF stängde allsvenskan 2017 och firade klubbens 20:e SM-guld. Anfallaren, som elva gånger har utsetts till Sveriges bäste fotbollsspelare, fick dock känna på Lennart Johanssons pokal – det var 36-åringen som överlämnade den till lagkaptenen Markus Rosenberg inne på stadions gräsmatta.

- Jag visste om det, men man fick vara tyst, säger Markus Rosenberg med ett leende.

"Han har blivit för stor"

Någon förhoppning om att Ibrahimovic, som spelade i MFF:s A-lag 1999–2001, kommer tillbaka till klubben i någon roll har dock inte Rosenberg. Ibrahimovic var själv inte tillgänglig för media.

- Nä, man kan alltid önska, men tyvärr tror jag att han har blivit för stor. Han kan inte röra sig i Malmö, men man kan alltid hoppas. Det var kul att han var här och delade detta med oss, säger anfallaren.

Efter slutsignalen mot Häcken, som vann med 2–1, kom det in flera profiler i "mesta mästarna" som på olika sätt fick symbolisera varje guld klubben har tagit.

- Det är minnen från ens egen barndom. Spelare som spelade i Malmö FF när man var bollkalle och sedan spelare som man har spelat med. Tränare man har haft och laget där bakom. Det var mycket minnen som dök upp i huvudet där ute. Jag blev väldigt rörd, säger den 35-årige Rosenberg.

MFF har nu vunnit fem av åtta möjliga guld under 2010-talet. Skåningarna har byggt upp en dynasti som är jämförbar med IFK Göteborgs på 1980- och 1990-talet och MFF:s egna på 1970-talet.

"Bästa årtiondet någonsin"

- Jag är ju född 1992 så jag har ju inte varit med under tidigare storhetstider, men det känns som att man är mitt uppe i en just nu, säger mittfältaren Oscar Lewicki.

- Det känns fantastiskt och det är ju en ynnest att få vara med och delta i allt vad det här innebär.

Markus Rosenberg har inga problem med att placera in klubbens nuvarande storhetstid i historieböckerna.

- Detta är ju det bästa årtiondet någonsin. Det är klart att det är häftigt att vara med om det också och vi har några år till att ta ännu fler. För egen del är ju såklart målet att vinna även nästa år under sista året i karriären, säger Rosenberg, som började i MFF:s fotbollsskola som femåring.