Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöfs andra landslagsmål.

Zlatan svarar VNL: Sa ju att det är enkelt

Victor Nilsson Lindelöf visade vägen fram till en svensk 2–0-seger mot Ryssland. Sedan skickade han en passning till Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic var inte sen med svaret:

"Jag sa ju till dig att det är enkelt! Nu kör vi", skriver Ibrahimovic på Twitter.

Nilsson Lindelöfs mål på Friends arena följdes av jubel och en vinkning till familjen på läktaren. I omklädningsrummet efter segern mot Ryssland passade han på att retas med Zlatan Ibrahimovic.

"Watch out", skrev han som bildtext till sina fem bilder på Instagram.

- Jag skulle skoja att jag gjorde mål och att jag ska slå hans rekord, säger han.

Fullträffen i 41:a minuten var 24-åringens andra landslagsmål.

"Det var väldigt roligt"

Mittbacken höll sig framme efter Ludwig Augustinssons hörna och tryckte in 1–0 med vänsterfoten.

- Det händer inte så ofta att jag gör mål längre … Det var väldigt roligt, säger han.

- Det var en andraboll som jag såg skulle dimpa ner någonstans i mitten, den kom perfekt för mig och jag behövde bara trycka dit den.

Nilsson Lindelöf, som tvingades kliva av bortamötet med Turkiet efter 45 minuter på grund av sjukdom, var tillbaka i backlinjen intill lagkaptenen Andreas Granqvist.

- Jag tycker vi gör en fantastisk första halvlek. Vi dominerade totalt och hade väldigt roligt där ute. I andra halvlek blev jag lite tröttare och laget också tror jag, men vi kontrollerade matchen. De var inte ens nära, säger han.

- Det var roligt att spela fotboll och jag tror att alla tyckte det. Det var roligt, man kände sig som 14 år igen.

Hyllad av Andersson

Förbundskapten Janne Andersson hyllade mittbacken:

- Vi vill ha ett spel nerifrån när motståndaren sätter press, men inte ta för stora risker. Vill spela oss ut om vi kan och där är "Vigge" nyckeln. Han gör det fantastiskt bra. Han tar fram bollen med ett lugn och en kontroll på situationen så andra att andra spelare kan röra på sig eftersom de vet att han inte tappar bollen och hittar lösningar. Jag hoppas att det gav ett självförtroende i vårt sätt att spela.

Segern mot Ryssland gav Sverige gruppsegern, och att landslaget vid nästa Nations League-spel kommer att spela i A-divisionen.

- Det är på den nivån man vill vara, och det är väldigt kul för svenska folket att det är så pass bra lag som kommer komma hit till Stockholm. Jag tror det behövs för svensk fotboll, säger Victor Nilsson Lindelöf.