Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Nykomlingen Brätte föll i premiären

Brätte HK nådde inte ända fram i division 2-premiären. Nykomlingen från Vänersborg förlorade mot Stenungsund, 19–25. – Vi stod upp bra, men måste höja vår lägstanivå, tyckte Brättes spelande tränare Linnea Barkman.

Linnea Barkman är både spelande tränare, styrelseledamot och lagkapten i det Brätte som nu är tillbaka i handbollens division 2 efter omstarten i division 3.

– Det är roligt att serien är igång, och jag tycker vi stod upp riktigt bra. Stenungsund var ett topplag i Göteborgsserien ifjol, men stundtals tycker jag att vi är vassare än dem.

Brätte låg under med fyra mål i paus och ett tag i andra halvlek var underläget bara ett mål. Men mot slutet rann det iväg lite och Stenungsund kunde till slut vinna vinna med klara 25–19.

Målvakten Gabriella Komadin, tidigare i Lysekils HK, gjorde en stabil insats mellan stolparna för Brätte. Annars ville Linnea Barkman framhålla laginsatsen.

– Handboll är en lagsport och det är kollektivet som är viktigast. Nu ska vi fortsätta träna och bli bättre, Det finns mycket att slipa på. Timing och tålamod till exempel, säger hon.