William Nylander får se upp för klubbkompisen Nikita Zaitsev när Tre Kronor möter Ryssland i kväll.
William Nylander får se upp för klubbkompisen Nikita Zaitsev när Tre Kronor möter Ryssland i kväll.

Nylanders klubbkompis: "Ska köra över honom"

Klubbkompisar i NHL-laget Toronto. Men i kväll tänker inte Nikita Zaitsev på det: han är ute efter William Nylander.

ANNONS
|

William Nylander gjorde två nya poäng i Sveriges seger mot Lettland och toppar VM-turneringens poängliga på fyra mål och elva assist.

Just av den anledningen pekar Nikita Zaitsev, klubbkompisen i Toronto, ut svensken som ett offensivt hot i mötet med Ryssland.

- Man får absolut inte ge honom tid eller utrymme. Han är en otroligt bra skridskoåkare, har bra händer och om man ger honom tid kommer han att skapa något farligt, säger han.

ANNONS

Ett sätt att få bort Nylander från matchen är – i alla fall enligt Zaitsev – att spela hårt och tajt mot den skicklige svenske poängligaledaren.

- Förhoppningsvis kommer han inte att spela mot mig men om han gör det så kommer jag att försöka köra över honom, säger han med glimten i ögat.

- Jag kommer att försöka allt jag kan.

TT: Vad tycker du om hans säsong i Toronto?

- Ganska svag, men han kom ju till oss när säsongen redan var i gång och det är alltid tufft, det är det för vilken spelare som helst.

- Förhoppningsvis kommer han att förbereda sig bra den här sommaren och att vi får ha med honom redan från första början. Då kommer det att bli bra.

ANNONS
Bratislava, TT:s utsände

ANNONS