Oleksandr Usyk boxades bäst i kampen om tungviktsbältena.
Oleksandr Usyk boxades bäst i kampen om tungviktsbältena. Bild: Frank Augstein

Oleksandr Usyk ny tungviktsmästare

Oleksandr Usyk är ny tungviktsmästare i boxning. Ukrainaren stod för en klar seger mot britten Anthony Joshua i London.

ANNONS

Inför mer än 60 000 personer på Tottenham Hospur Stadium – där de allra flesta höll på hans motståndare – fick Usyk efter tolv ronder triumferande lyfta den gulblå flaggan.

Han hade därmed knipit IBF-, WBA- (super) och WBO-titlarna i tungvikt.

– Det här betyder mycket för mig. Matchen gick som jag hade förväntat mig. Det fanns tillfällen där Anthony pressade mig hårt men det var inget speciellt, säger segraren och fortsätter:

– Jag försökte inte att knocka honom, för min ringhörna pressade mig att inte göra det. I början försökte jag att slå honom hårt, men sedan höll jag mig till att göra det jag skulle.

ANNONS

Ukrainaren tystade publiken allt eftersom matchen fortskred. Trots att han är lättare, kortare och har sämre räckvidd än sin motståndare stod han för en uppvisning, där träffarna var renare. I slutet av den tolfte ronden hade ukrainaren till och med britten mot repen.

Joshua såg ut att ha slut på idéer, och kunde aldrig riktigt utmana Usyk.

De tre domarna dömde alla till Usyks fördel, med siffrorna 117–112, 116–112, 115–113.

Usyk är obesegrad som proffs med sin 19:e seger, och han är bara den tredje boxaren genom tiderna – efter USA:s Evander Holyfield och brittiske David Haye – som har vunnit mästarbältena i både lätt tungvikt och tungvikt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS