Anthony Kim under en PGA-tourtävling 2011, ett år innan han lade av. Arkivbild.
Anthony Kim under en PGA-tourtävling 2011, ett år innan han lade av. Arkivbild. Bild: Steve Helber/AP/TT

Omtalad golfstjärna gör comeback – på LIV-touren

Skador satte stopp för golftalangen Anthony Kims karriär redan som 26-åring.
En försäkring värd 10 miljoner dollar sägs ha hindrat honom från att spela proffsgolf igen.
Men nu, tolv år senare, gör han comeback – på LIV-touren.

ANNONS

Under veckoslutet ska Anthony Kim spela i LIV-tourtävlingen i Jeddah i Saudiarabien. Men bara på ett wild card och inte i något lag.

Det var bland annat en hälseneskada som satte stopp för Kims karriär 2012, och sedan dess har han varit borta från rampljuset. Det sägs att en försäkring på 10 miljoner dollar hindrat honom från att göra comeback eftersom han då skulle bli tvungen att betala tillbaka stora delar av det han fått utbetalat.

Det spekuleras nu i om den saudistödda och penningstinna LIV-touren ger honom ekonomiska möjligheter att göra återbetalningen för att kunna göra en comeback.

Amerikanen har hunnit bli 38 år. Men under sin korta tid som proffs sågs han som en talang i näst intill Tiger Woods-klass. Han blev den femte spelare på 30 år att vinna tre gånger på PGA-touren innan han fyllt 25 år. De övriga var Woods, Phil Mickelson, Sergio García och Adam Scott.

ANNONS

I Ryder Cup 2008 bidrog han till USA:s seger över Europa genom att krossa García med 5/4 i söndagens singlar. Och i Presidents Cup 2009, där USA möter övriga världen utom Europa, stod Kim för tre segrar.

Anthony Kims bästa majorresultat är en tredjeplats i US Masters 2010. Strax före Masters det året tog Kim sin tredje och senaste PGA-tourtitel i Houston.

I en intervju från 2015, skriver Golf Digest, kallade Kim golfen för "ett fint minne" och sade att han haft fullt upp med att åtgärda skador efter 2012 – i axeln, ryggraden och handen.

– Jag har genomgått sex eller sju operationer de senaste 3,5 åren, sade han till AP.

ANNONS