Frölundatränaren Roger Rönnberg (till vänster) och Malmötränaren Peter Andersson var inte överens om huruvida Simon Hjalmarssons tackling mot Malmöforwarden Emil Sylvegård var en huvudtackling eller inte.
Frölundatränaren Roger Rönnberg (till vänster) och Malmötränaren Peter Andersson var inte överens om huruvida Simon Hjalmarssons tackling mot Malmöforwarden Emil Sylvegård var en huvudtackling eller inte.

Ordkrig efter omdiskuterad huvudtackling

Frölunda är på väg mot SM-semifinal. Efter att ha gått upp till 3–1 i matcher mot Malmö handlade dock allt om Simon Hjalmarssons tackling på Malmös Emil Sylvegård.

ANNONS
|

Det var 7.24 minuter in på den tredje perioden – vid ställningen 3–3 – mellan Malmö och Frölunda som Hjalmarsson träffade Sylvegård i huvudet i en tackling i Malmö arena. Frölundacentern åkte dock endast ut i två minuter för charging.

- Det är en ganska matchavgörande sekvens när det delas ut en huvudtackling i den här matchen också. En klockren huvudtackling, som inte åtgärdas från domarnas sida. Det är tjänstefel, sade Malmötränaren Peter Andersson.

ANNONS

- Jaha, krocken, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg om händelsen.

Hetsig presskonferens

Replikskiftet var starten på en hetsig presskonferens mellan tränarkollegerna.

- Du har inte tittat på den, Roger? Gör det – då kommer du inte säga krock. Det kan jag garantera dig, sade Andersson och hävdade att Rönnberg aldrig kunde erkänna att hans spelare begick några fel.

- Det är en solklar huvudtackling. Han (Hjalmarsson) kommer att bli avstängd, fortsatte han.

Rönnberg:

- Nä, det låter helt orimligt. Simon Hjalmarsson känner jag så pass väl och honom har du sett i så många år, Peter. Han skulle väl aldrig gå in för att tackla i det läget mot en icke puckförande.

ANNONS

Senast i Scandinavium, när Frölunda vann med klara 7–2, åkte Frölundakaptenen Joel Lundqvist på ett matchstraff för en huvudtackling på Malmöbacken Jens Olsson. Disciplinnämnden hade situationen uppe för bedömning, men Lundqvist undslapp avstängning. Olsson kunde inte spela fredagens retur i Malmö.

"Magisk"

Trots att Malmö var i tvåmålsunderläge två gånger om lyckades skåningarna hämta ikapp till 3–3. Med knappt fem minuter kvar att spela avgjorde dock Frölundabacken Chay Genoway för gästerna när han i spel fyra mot fyra rundade allt och alla. Han försökte få in pucken köksvägen, men Malmömålvakten Oscar Alsenfelt hann ner vid sin stolpe. Returen fick dock kanadensaren tillbaka och han kunde skicka in matchavgörande 4-3.

- Den prestationen som Chay Genoway gör här i slutet är ju magisk, sade Roger Rönnberg, som sedan fick se omtalade Hjalmarsson fastställa segern till 5–3.

Frölunda har nu 3–1 i matcher och kan avgöra kvartsfinalserien på söndag hemma i Frölundaborg.

TT

Fakta: Frölunda mot Malmö

Resultat och matchdagar i SM-kvartsfinalen mellan Frölunda och Malmö:

Lördag 23/3: Frölunda–Malmö 4–0.

Måndag 25/3: Malmö–Frölunda 3–2.

Onsdag 27/3: Frölunda–Malmö 7–2.

Fredag 29/3: Malmö–Frölunda 3–5.

Söndag 31/3: Frölunda–Malmö.

Tisdag 2/4: Malmö–Frölunda (eventuellt).

Torsdag 4/4: Frölunda–Malmö (eventuellt).

ANNONS