OS över för Kristian Karlsson

Tokhyllad efter segern mot USA i åttondelsfinalen, men efter kvartsfinalförlusten mot Japan är OS över för Kristian Karlsson och Sverige.
– Jag känner besvikelse, säger Trollhättesonen till Sportbladet.

ANNONS
|

Kristian Karlsson fick inleda årets OS med att följa bordtennisens singelturnering från sidan i väntan på att lagtävlingen skulle dra igång. Och när den väl gjorde det under natten mot måndag var det en uppenbart taggad Trollehätteson som tillsammans med sitt lag tog sig an USA i åttondelsfinalen. Först segrade han i dubbel tillsammans med Anton Källberg och sedan körde Karlsson över Kanak Jha med 3-0 i singel av bara farten.

– Det är väl bara Kina som vi inte vill stöta på tidigt, men de andra lagen borde vi kunna rå på, sa Kristian Karlsson till TTELA för några veckor sedan.

ANNONS

Och Kina slapp de även i kvartsfinalen, där värdnationen Japan väntade.

Men där skulle det även ta stopp för Kristian Karlsson och de svenska bordtennisherrarna.

Kristian Karlsson och Anton Källberg förlorade den inledande dubbelmatchen mot Koki Niwa och Tomokazu Harimoto med 1–3 i set, varpå Mattias Falck utjämnade genom att slå Jun Mizutani i singel. Men efter att först Anton Källberg och sedan Falck förlorat de nästkommande singelmatcherna tog OS-äventyret slut för de svenska bordtennisspelarna.

– Jag känner besvikelse. Vi hade högre mål än så. En tapper insats, men hedersamma förluster vill man inte ha på det här mästerskapet, säger Karlsson till Sportbladet.

”Jag kanske får sparken”

Även förbundskapten Jörgen Persson var besviken efter uttåget – men mest på sig själv.

– Jag kanske får sparken? Det blev ju inte som någon hade hoppats på det här, säger han skämtsamt till Sportbladet.

OS i Tokyo var Perssons första som förbundskapten, och på Sportbladets fråga om han är orolig för att mista jobbet svarar han följande:

– Nej, men man vet inte. Det är lite tryggare i pingisen än att vara fotbollstränare. Vi får se. Jag har till 2022 i oktober. Man får smälta det här. Det känns dock som att det hade kunnat vara rökt om jag var fotbollstränare. Där har man inte många chanser, lite beroende på vilken klubb man är i.

ANNONS

De svenska bordtennisframgångarna stannar vid en lagseger i åttondelsfinalen mot USA och en seger för Anton Källberg i singelturneringens andra runda. Kristian Karlsson, Jörgen Persson och kompani får alltså åka hem från Japan utan medalj.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS