Isabell Werth med ännu en mästerskapsmedalj, här med det individuella silvret i Tokyo. Arkivbild.
Isabell Werth med ännu en mästerskapsmedalj, här med det individuella silvret i Tokyo. Arkivbild. Bild: Carolyn Kaster/AP/TT

OS i Paris kan bli Werths sista mästerskap

OS i Paris 2024 – blir det finalen på en enastående ryttarkarriär? Tyskan Isabell Werth flaggar för att det planerade besöket i Versailles slottsmiljöer om tre år kan bli hennes sista mästerskap.
– Paris är ett vägskäl, säger dressyrstjärnan till tyska medier.

ANNONS

Werth, 52, lämnade sommarens olympiska spel i Tokyo med ett lagguld och ett individuellt silver. Vid EM i Hagen nyligen fyllde hon på prisskåpet med ytterligare ett guld och ett silver.

Under fem decennier, från EM-guldet i lag 1989 och framåt, har hon vunnit 37 mästerskapsguld, sju på OS, nio på VM och 21 på EM.

Men nu skönjer hon slutet på en ytterst framgångsrik elitkarriär. Mycket längre än till och med nästa OS ser Werth för stunden inte. Det skriver tidningenridsport.se och hänvisar till uppgifter i tyska medier.

Werth får just nu nöja sig med att vara näst bästa tyska. Jessica von Bredow-Werndl tog OS-guldet och vann även i EM.

ANNONS

Mästerskapen radar upp sig de kommande åren, med VM i Herning till sommaren och ännu ett EM 2023.

Till tyska medier säger Werth – som inte spikar OS 2024 som slutstation – att hon efter tävlingskarriären vill fortsätta som tränare och satsa mot större uppgifter med ryttarna i det egna teamet.

Isabell Werth har återkommande deltagit i Top 10-dressyren – svenske landslagsstjärnan Patrik Kittels inbjudningstävling – vid hästshowen i Friends arena.

Årets show äger rum den 25–28 november. Arrangören offentliggör under hösten vilka ryttare som deltar.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS