Robert Blomberg och Lars Andersson, från SMK Trollhättan, toppar sin klass i Brittiska Rallymästerskapet efter helgens deltävling.
Robert Blomberg och Lars Andersson, från SMK Trollhättan, toppar sin klass i Brittiska Rallymästerskapet efter helgens deltävling.

Robert och Lars toppar klassen i Brittiska

Robert Blomberg och Lars Andersson, SMK Trollhättan, har fått smak på champagne efter en rallytävling. I helgen körde de hem andra raka segern i Brittiska mästerskapet, och leder nu klassen totalt när två deltävlingar återstår.

ANNONS
Den femte deltävlingen i Brittiska mästerskapet gick i Wales, och rallyt Nicky Grist 100, där man inledde med att köra åtta sträckor på grus. – Det gick bra, men det var svårkört. Regnet vräkte ner men det var lika för alla, det gällde bara att hålla linjen och försöka att inte göra misstag, berättar Robert Den taktiken fungerade bra för SMK-ekipaget, som ledde efter första dagen. Under söndagen stod tio sträckor på asfalt på programmet och efter fem av dessa var marginalen 1.40 minuter till värsta konkurrenten om mästerskapet. – Då gällde det att hålla sig mitt på vägen, men samtidigt måste man stå på, man kan tappa för mycket. När det var tre sträckor kvar avbröts tävlingen efter en olycka, men det gick bra med de inblandade. När allt räknats samman var Robert och Lars vinnare i klassen. – Det kändes skönt efter två tuffa dagar. Nu drygade vi ut ledningen i mästerskapet och kommer att vara med och fightas i de två sista deltävlingarna.
ANNONS