Tennisklubben vill sälja hallen

Trollhättans Tennisklubb vill sälja hallen till kommunen för en krona. – Det skulle ge oss en helt annan trygghet inför framtiden, säger Niklas Röstberg, ordförande i tennisklubben.

ANNONS

Hallen som Trollhättans Tennisklubb äger är i stort behov av renovering. Underlaget är slitet, ventilationen dålig och belysningen behöver bytas ut. Om några år behöver även taket renoveras.

– Vi har velat rusta upp tennishallen i flera års tid och har tittat på olika former för att lösa det inom föreningen. Vi har även vänt oss till kommunen, men där fick klubben besked att kommunen inte kan göra en investering i en lokal som de inte äger, säger Niklas Röstberg.

Det är några år sedan det beskedet kom och klubben har därefter själv undersökt möjligheterna att finansiera en renovering.

– Men så tog kommunen kontakt med oss igen och förra sommaren kom de med ett förslag på hur en upprustning skulle kunna göras.

ANNONS

Förslaget går ut på att kommunen köper hallen för en krona och tar över ägandet. Mot det rustar kommunen upp hallen för totalt drygt två miljoner kronor under 2017, 2018 och 2019.

– Efter det behöver vi inte tänka på att laga ventilation eller andra större saker på hallen. Vi kan koncentrera oss på tennis och den dagliga driften.

Sedan förslaget presenterades för klubben har föreningens medlemmar röstat om det.

– Det gjorde vi i januari och alla som närvarade vid det mötet sa ja till att låta kommunen köpa hallen, berättar Niklas Röstberg.

Den 6 mars ska Trollhättans kommunfullmäktige besluta i ärendet.

Går förslaget igenom innebär det även ett nytt underlag att spela på. De gamla filtmattorna som tjänat som underlag i över 30 års tid byts ut mot hardcourt.

– Det innebär långsammare banor och att vi kan spela på liknande underlag som de flesta andra klubbar har. Det är ingen som spelar på filt längre, säger Niklas Röstberg.

Trollhättans Tennisklubb har i dag drygt 400 medlemmar. 130 av dem är med i träningsgrupper.

ANNONS