Jenna Tholsson på Oktavius KL var ett av de hemmaekipage som fixade pallplats på årets första hopptävling.
Jenna Tholsson på Oktavius KL var ett av de hemmaekipage som fixade pallplats på årets första hopptävling. Bild: Louise Dahlström

TSR snabbt igång med tävling

Att äntligen kunna få tävla igen gjorde många unga ryttare glada och de var snabba med att fylla upp startfälten när Trollhättans Sportryttare bjöd in till lördagens hopptävling på Grevagården.

ANNONS
|

Efter nära nog tre månaders tävlingsstopp arrangerade TSR den första hopptävlingen för året för unga ryttare, Trollhättans Winter Surprise. Tävlingsdagen bjöd på tio minusgrader, stängda läktare, stängd restaurang och med många restriktioner, hur klarades det?

– Det gick fint. Hästfolk är fantastiska på att anpassa sig och som tur var så var det ju en solig vinterdag. Eftersom restaurangen ej var öppen hade vi ordnat med en liten ”take off”- fika med självservering, givetvis utomhus, där allt var inpackat. Det som tog tid var bangången, eftersom vi nu inte får släppa in alla samtidigt utan max åtta åt gången. Sedan såg vi också till att funktionärerna fick jobba i kända grupper, säger Monica Karlsson, tävlingsledare och pressansvarig.

ANNONS

Hemmaekipage på pallen

Tävlingsmässigt hade TSR naturligtvis flera egna ponnyryttare i startlistorna. Bra gick det också med såväl pallplatser som en seger. Segern gick till Adam Nyhus, i lätt A-klassen, där han fixade snabbaste rundan med Fair Choice Tokay. Ekipaget tog sedan också hand om andrapriset i den tio centimeter högre klassen, Medelsvår B.

Ytterligare andraplaceringar gick till Esther Högdahl på Caroll i lätt A och Nellie Olsson på Too Many Times i lätt C. Nellie hoppade även hem en fjärdeplacering i lätt A med Eastwood de Circee. Emelie Lundblad och Killmurray Millie slutade trea i lätt B och Jenna Tholsson knep en placering i lätt A med Oktavius KL.

Utöver detta blev det flera felfria rundor i avdelning B-klasserna av TSR-ekipage

– Det är fantastiskt kul att vara igång igen och se alla glada barn med sina ponnyer, det har man saknat. Barnen måste ju få se ett mål med all sin träning, säger Monica Karlsson.

FOTNOT: Ridsportens tävlingar är så här under coronapandemin enbart öppna för elit- och etablerade ryttare det vill säga de som är uttagna att representera Sverige i landslag, världscuper, kvalade till fyr-och femstjärniga tävlingar och de som har ridsporten som sin näring, yrkesmässig idrott. Samt barn och ungdomar födda 2005 och tidigare. Tävlingsverksamheten är även omgärdat av ett mycket strikt, tillfälligt tävlingsreglemente.

ANNONS
ANNONS